Antena 3 CNN Actualitate Sinteza zilei. Situație jenantă pentru Klaus Iohannis

Sinteza zilei. Situație jenantă pentru Klaus Iohannis

Sinteza zilei. Situație jenantă pentru Klaus Iohannis
Sursa foto: foto: Agerpres
14 Noi 2018   •   21:13

Premierul britanic Theresa May a anulat întâlnirea cu președintele României, Klaus Iohannis.

Theresa May a ales să continue ședința pe care o avea cu membrii cabinetului său în care subiectul principal era textul acordului pentru Brexit.

MIhai Gâdea a comentat informația, la începutul ediției de miercuri a emisiunii "Sinteza Zilei".

"Ceea ce s-a întâmplat este un unicat - așa ceva nu s-a mai întâmplat niciodată într-o vizită pe care președintele nostru o anunțase de stat, probabil ușor exagerat pentru că situația în care făcea acea vizită era una neplăcută pentru domnia sa. Aflat la Cotroceni, în dialog cu jurnaliștii și întrebat dacă soția domniei sale va merge la audieri la Parchetul General, domnul Klaus Iohannis a spus 'nu, vom fi în Anglia, într-o vizită de stat'. (...).

Vizita aceasta de stat s-a transformat într-un fiasco, pentru că primul-ministru al Regatului Unit, în ciuda faptului că președintele României se afla la Londra, a anulat vizita. Nu a amânat-o, nu a găsit o altă formulă în care cumva să explice acest lucru - a anulat-o!", a subliniat Mihai Gâdea.

Întrevederea dintre Klaus Iohannis şi Theresa May era programată pentru miercuri, la solicitarea premierului britanic, iar motivul pentru care aceasta nu a mai avut loc a fost legat de faptul că şedinţa de Guvern pentru a aproba textul acordului de retragere a Marii Britanii din UE era încă în desfăşurare la acel moment, a precizat într-un comunicat Administrația Prezidențială de la București.

 

×
Subiecte în articol: Sinteza Zilei Mihai Gâdea Klaus Iohannis
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close