Antena 3 CNN Actualitate Sinteza zilei. Șoc. Ce pregătesc Iohannis și PNL

Sinteza zilei. Șoc. Ce pregătesc Iohannis și PNL

Sinteza zilei. Șoc. Ce pregătesc Iohannis și PNL
Sursa foto: foto: captura Antena 3
09 Ian 2019   •   21:27

Preşedintele Comisiei Europene Jean-Claude Juncker şi Colegiul Comisarilor se vor afla la Bucureşti în perioada 10 - 11 ianuarie pentru a marca începerea oficială a Preşedinţiei române a Consiliului UE, ce va debuta cu un concert de deschidere începând cu ora 20:00.

Citește și: Exces de putere. Un vechi prieten al lui Iohannis, declarații scandaloase

Este ceremonia prin care România preia oficial președinția Consiliului Uniunii Europene.

Fără să țină cont de importanța momentului, mai mulți lideri PNL nu vor participa la acest eveniment, a anunțat, miercuri seară, la "Sinteza Zilei", Mihai Gâdea.

Și nici președintele Klaus Iohannis nu a confirmat, până la ora transmiterii acestei știri, că va fi prezent la ceremonie.

"Președintele țării, până la această oră nu a confirmat participarea la acest eveniment și, din informațiile pe surse pe care le avem, confirmate din mai multe surse, președintele nu va participa la acest eveniment.

Care ar fi motivele pentru care președintele Republicii refuză să participe la unul dintre cele mai importante evenimente, dacă nu cumva cel mai important eveniment, pe care România îl are de gestionat în această perioadă?", a spus Mihai Gâdea.

 

În urmă cu câteva zile, Bernd Fabritius, un vechi prieten al președintelui Klaus Iohannis, astăzi însărcinat al Guvernului federal german pentru minorităţile naţionale şi pentru etnicii germani din afara ţării, a afirmat vineri într-un interviu că Guvernul României nu este deloc pregătit pentru președinția Consiliului Uniunii Europene și că cel care ar trebui să stea "în capul mesei" Consiliului este chiar președintele Iohannis.

"Guvernul României este deloc pregătit pentru această sarcină. A fi pregătit înseamnă exact a fi dobândit încrederea partenerilor pe plan european în domeniul democrației, în domeniul statului de drept, în domeniul combaterii corupției și în exact domeniul necesar pentru solicitările europene și nu naționale.

Dar Guvernul României în ultimii ani a făcut exact contrariul. A distrus încrederea care a exista vreodată. (...) Președintele Iohannis este șeful statului, el este o persoană foarte recunoscută, foarte pragmatică în cadrul partenerilor UE. Premierul Dăncilă este mai puțin cunoscut în acest cadru. Este cunoscut de fapt ca o persoană care mai mult execută avize și dorințe stabilite de partid și de persoane care nu sunt abilitate a reprezenta țara în plan european. Din acest motiv singura șansă pentru o perioadă de succes ar fi dacă președintele Iohannis ar fi locomotiva în fruntea președinției UE", a declarat Bernd Fabritius, la RFI.

 

×
Subiecte în articol: Sinteza Zilei Klaus Iohannis
Parteneri
Șeful Serviciului Secret din România, întâlnire de taină la Damasc
x close