Antena 3 CNN Actualitate Sinteza zilei. Tornadă în zona Capitalei? Meteorolog: Este posibil un astfel de eveniment

Sinteza zilei. Tornadă în zona Capitalei? Meteorolog: Este posibil un astfel de eveniment

Sinteza zilei. Tornadă în zona Capitalei? Meteorolog: Este posibil un astfel de eveniment
06 Mai 2019   •   21:46

Timp de două zile, jumătatea sud-estică a țării se află sub cod galben de furtuni, vijelii și descărcări electrice. Viteza vântului ar putea ajunge până la 70 km/h, iar meteorologii nu exclud formarea unei noi tornade, chiar și în zona Capitalei.

Meteorologul Alina Șerban a explicat, în exclusivitate, la Sinteza Zilei, cât de mare este probabilitatea apariției unei tornade lângă București.

"Acest gen de fenomene le putem asocia cu termenul de instabilitate atmosferică accentuată. De fiecare dată când auzim această exprimare în mesajele de atenționare meteorologică înseamnă că se creează premisele dezvoltării unor nori cu o întindere pe verticală foarte mare ce determină aceste evenimente meteorologice.

Tornada nu poate fi prognozată cu o anticipație atât de mare - putem stabili că există ingredientele într-un mediu pe un anumit areal să se formeze un astfel de fenomen. Ce a fost mai greu putem spune că a trecut. În următoarele ore instabilitatea atmosferică va fi în diminuare", a spus Alina Șerban.

×
Parteneri
Zeci de magistrați au picat testul psihologic
x close