Antena 3 CNN Actualitate Sinteza zilei: Traian Băsescu atacă procurorii şi vorbeşte despre "guantanamizarea României"

Sinteza zilei: Traian Băsescu atacă procurorii şi vorbeşte despre "guantanamizarea României"

Sinteza zilei: Traian Băsescu atacă procurorii şi vorbeşte despre "guantanamizarea României"
Sursa foto: Foto captura Antena 3
31 Mar 2015   •   22:48

Traian Băsescu atacă procurorii, după ce protejata sa, Elena Udrea, i-a transmis că nu prea o mai apără şi că o lasă din braţe, a dezvăluit Mihai Gâdea, în ediţia de marţi a emisiunii "Sinteza Zilei", care citează în cele ce urmează câteva declaraţii pe care fostul preşedinte le-a făcut într-o intervenţie telefonică la un post de televiziune.

"Băsescu Traian a ieşit în această seară şi a atacat violent procurorii. Acum nu mai e justiţie independentă. În cazul lui, fac o anchetă politică mizerabilă", a afirmat Mihai Gâdea, care l-a citat astfel de Traian Băsescu.

În intervenţia telefonică la B1, Traian Băsescu compară ceea ce se întâmplă în România cu situaţia din Guantanamo.

Băsescu a explicat, la B1, că a refuzat să se mute în vila din Mihăileanu pentru că "nu e securizată".

"Conform legii 406, pe data de 21 decembrie 2014 Guvernul trebuia să îmi pună la dispoziţie o vilă de protocol care să fie reşedinţă a unui fost şef de stat, să îndeplinească câteva condiţii. Primele condiţii nu erau de spaţiu, ci de securitate. Acolo unde ar fi vrut Ponta să mă mut cu ferestrele pe trotuar, acolo unde orice nebun să dea cu piatra. (....) Şi eu şi soţia mea suntem oameni cu bun-simţ. Am preluat mesajul transmis de doamna Iohannis când s-a plâns că nu are încă reşedinţă. S-a găsit această soluţie, după ce am făcut toate cererile pentru o locuinţă provizorie", a spus Băsescu, referindu-se la instalarea sa pe domeniul de la Scroviştea.


Întrebat dacă a văzut declaraţia lui Klaus Iohannis din această seară, Băsescu a afirmat că "a avut preocupări mult mai înalte" cu mutatul.

"Vă mărturisesc că n-a spus niciun neadevăr. Sunt pensionar şi postez pe Facebook. (...) Mi s-a părut o notă de dispreţ pentru pensionari, o mare greşeală politică. În ceea ce priveşte postatul, Dumnezeu să mă ierte, dacă cineva îl întrece pe Iohannis la postat în Românica (..) Dacă dânsul postează, cam cu asta îşi pierde vremea, pe un salariu de 6.200 de lei lei, postacii la partide primesc mult mai puţin pentru operaţiunea asta”, a declarat Băsescu.


×
Subiecte în articol: Sinteza Zilei Klaus Iohannis
Parteneri
Urmează o lună cu temperaturi neobișnuite în România
x close