Antena 3 CNN Actualitate Sinteza zilei. Văduva generalului Ștefan Gușă: Soțul meu a fost otrăvit!

Sinteza zilei. Văduva generalului Ștefan Gușă: Soțul meu a fost otrăvit!

S-a sinucis generalul Vasile Milea, ministrul Apărării Naționale de atunci sau a fost asasinat?

Sinteza zilei. Văduva generalului Ștefan Gușă: Soțul meu a fost otrăvit!
19 Dec 2019   •   21:45

Soția generalului Ștefan Gușă, cel care în 1989 era șef al Marelui Stat Major al Armatei Române, a contactat Antena 3 pentru a contribui decisiv la tabloul evenimentelor de atunci.

"Veți descoperi în acest interviu că generalul Gușă avea o poziție privilegiată cu ministrul Apărării Naționale din acea vreme, generalul Milea. În momentul în care a mers la școala de ofiței i s-a spus să nu poate să intre în examen pentru că este mai mic de statură decât era baremul și este mai slab decât era baremul. Plângea pe hol.

Generalul Milea trece prin zonă și vede un tânăr absolvent de liceu că plânge pe hol. S-a apropiat de el și l-a întrebat de ce plânge După ce a aflat motivul le-a spus celor din comisie să-l lase să dea examenul scris. Cu cât credeți că a intrat cel care avea să ajungă șeful Statului Major? Cu nota cea mai mare, primul pe listă. Din momentul respectiv, generalul Milea îl adoptă, într-un fel. Deci, relația lor era extrem de apropiată - îi urmărește cariera și este foarte mândru că tânărul acela pe care l-a întâlnit și plâangea pe hola ajuns să fie un ofițer brav al Armatei Române", a apus Mihai Gâdea.

După 30 de ani, văduva generalului Gușă povestește ce a auzit cu propriile urechi în momentul în care soția generalului MIlea vorbea cu acesta la telefon.

×
Parteneri
România, de 20 de ani în NATO. Mesajul premierului Marcel Ciolacu
x close