Antena 3 CNN Actualitate Sirenele de alarmă din București vor fi modernizate cu 2,7 milioane de lei. Nicușor Dan: ”Vor putea fi acționate apăsând un singur buton”

Sirenele de alarmă din București vor fi modernizate cu 2,7 milioane de lei. Nicușor Dan: ”Vor putea fi acționate apăsând un singur buton”

Nicușor Dan, primarul general al Capitalei, a anunțat că sirenele de alarmă din București vor fi modernizate.

Sirenele de alarmă din București vor fi modernizate cu 2,7 milioane de lei. Nicușor Dan: ”Vor putea fi acționate apăsând un singur buton”
Sursa foto: Facebook/ Nicușor Dan
de Andreea Ştefan    |    06 Iul 2022   •   12:59

”Am alocat fondurile necesare – 2,7 milioane de lei plus TVA – pentru a reabilita și moderniza sistemul de înștiințare/alarmare a populației Bucureștiului în caz de situații de urgență.

Precizez că acest sistem, compus din 300 de sirene și 6 centrale de alarmare amplasate în sectoarele Capitalei, n-a mai avut parte de investiții semnificative de mai bine de 30 de ani. Doar 155 de sirene și două centrale sunt astăzi funcționale, iar mare parte dintre sirene pot fi operate doar manual.

Obiectivul nostru e să modernizăm toate cele 300 de sirene, să cumpărăm 10 centrale de alarmare noi, precum și mediile de comunicație aferente (GSM, fibra optică, radio etc.). Vom face astfel un sistem modern, integrat și centralizat, care va putea fi acționat la nevoie apăsând un singur buton”, a anunțat Nicușor Dan într-o postare făcută pe pagina sa de Facebook.

×
Subiecte în articol: Nicușor Dan sirene București
Parteneri
Cine este femeia care a încercat să îşi ia viaţa pe Aeroportul Otopeni
x close