Antena 3 CNN Actualitate Situație dramatică în București: Morgile sunt pline, Arhiepiscopia pune la dispoziție capelele

Situație dramatică în București: Morgile sunt pline, Arhiepiscopia pune la dispoziție capelele

Morgile spitalelor din Capitală sunt pline din cauza numărului mare de decese al pacienților infectați cu noul coronavirus. În această situație, Arhiepiscopia București pune la dispoziție capelele de exterior din cadrul spitalelor, capelele mortuare din apropire și capelele cimitirelor parohiale.

Situație dramatică în București: Morgile sunt pline, Arhiepiscopia pune la dispoziție capelele
Sursa foto: Antena 3
de Andreea Cigolea    |    23 Oct 2021   •   21:15

Morgile spitalelor din Capitală sunt pline zilele acestea, din cauza numărului mare de pacienți decedați, infectați cu SARS-CoV-2.

În această situație, Arhiepiscopia Bucureștilor vine în ajutor și transmite, sâmbătă seara, că pune la dispoziție capelele de exterior din cadrul spitalelor, capelele mortuare de la parohiile din imediata apropiere și capelele cimitirelor parohiale din imediata proximitate.

”Biserica își exprimă solidaritatea cu instituțiile și autoritățile medicale confruntate în această perioadă cu cea mai grea situație provocată până acum de pandemie și apreciază efortul medicilor și al întregului personal medical care luptă pentru salvarea vieții pacienților grav bolnavi”, transmit reprezentanții Arhiepiscopiei Bucureștilor.

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Preafericitul Daniel, a transmis, vineri, la pelerinajul din București, organizat de Sfântul Cuvios Dimitrie cel Nou și Sfântul Cuvios Ioan Iacob de la Neamț, un mesaj către credincioși, de a respecta ”cu strictețe” sfatul medicilor și măsurile sanitare.

×
Subiecte în articol: morga Arhiepiscopie
Parteneri
Vremea se încălzeşte în toată ţara. ANM, prognoza meteo actualizată
x close