Antena 3 CNN Actualitate Situaţie EXTREM de GRAVĂ în Teleorman. De la o oră la alta tot mai mulţi oameni sunt EVACUAŢI din gospodării. Misiunile de salvare, îngreunate din cauza curenţilor puternici

Situaţie EXTREM de GRAVĂ în Teleorman. De la o oră la alta tot mai mulţi oameni sunt EVACUAŢI din gospodării. Misiunile de salvare, îngreunate din cauza curenţilor puternici

Situaţie EXTREM de GRAVĂ în Teleorman. De la o oră la alta tot mai mulţi oameni sunt EVACUAŢI din gospodării. Misiunile de salvare, îngreunate din cauza curenţilor puternici
de O.P.    |    22 Apr 2014   •   08:12

Situaţia comunelor inundate în judeţul Teleorman râmâne la fel de gravă. De la o oră la alta, tot mai mulţi oameni sunt evacuaţi din gospodăriile ameninţate de ape.

În comuna Beiu, salvatorii nu mai pot ajunge la sinistraţi decât cu ajutorul bărcilor, iar misiunile de salvare sunt îngreunate de curenţii foarte puternici.

Apele depăşesc un metru şi jumătate, iar oamenii se tem că situaţia va deveni şi mai gravă. Apele au luat patru vieţi în Argeş, Olt, Prahova şi Teleorman. Printre victime este un copil de 13 ani. Alţi doi oameni sunt în continuare dispăruţi! În total, aproape 600 de persoane au fost nevoite să-şi abandoneze locuinţele.

Apa i-a gonit din case pe 250 de teleormăneni, speriaţi că locuinţele se vor prăbuşi peste ei.

Unii dintre ei s-au refugiat la vecini, aţii au fost cazaţi în şcoli sau în căminele culturale. Au primit apă plată şi mâncare de la autorităţi.

Apele au intrat în 130 de case, iar peste 300 de curţi sunt transformate în lacuri. Trei oameni au murit, iar alţi doi sunt în continuare daţi dispăruţi.
Pârâul Bucovel, din Prahova, a scos la suprafaţă trupul unui bărbat de 39 de ani.

Bărbatul s-a înecat în ziua de Paşte, sub ochii copilului său, de numai opt ani.

Până la ora 18:00 hidrologii menţin alertă de cod roşu, pe râul Vedea, în Teleorman. Pe râurile Ialomiţa, Prahova şi Neajlov, din Giurgiu, rămâne alertă de cod portocaliu. De miercuri se întorc însă din nou ploile abundente.

×
Subiecte în articol: inundatii
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close