Antena 3 CNN Actualitate SMURD funcţionează în toată ţara. S-a deschis ultimul centru care lipsea

SMURD funcţionează în toată ţara. S-a deschis ultimul centru care lipsea

SMURD funcţionează în toată ţara. S-a deschis ultimul centru care lipsea
Sursa foto: foto: Smurd.ro
12 Apr 2012   •   20:48

După 22 de ani de la înfiinţare, SMURD a devenit cu adevărat un serviciu naţional de urgenţă. Astăzi s-a deschis un nou centru în judeţul Teleorman, ultimul din care lipsea. Fondatorul SMURD, medicul Raed Arafat, le-a mulţumit românilor pentru susţinere şi promite că nu se va opri aici.

După ani de zile de misiuni reuşite în linia întâi a urgenţelor medicale, haina roşie a salvatorilor SMURD a devenit sinonimă cu profesionalismul, seriozitatea şi responsabilitatea.

De astăzi, 5 echipaje SMURD vor fi la datorie în judeţul Teleorman.

Povestea SMURD a început aşa:  o mână de oameni şi o ambulanţă de reanimare, primită donaţie din Germania, care acum a fost dusă la casat. Pe ea lucrau doar voluntari: studenţi la medicină şi oameni de la Crucea Roşie. Cum lucrurile nu au mers grozav, s-a luat decizia ca echipajul să fie coordonat de Grupul de Pompieri Mureş.

Din 1991, de la Mureş, SMURD s-a tot extins. Întâi în Vestul ţării, apoi în Sud. Anii 2008-2009 au fost anii de glorie - s-au deschis cele mai multe centre din istoria serviciului. Iar astăzi, după 22 de ani, medicul Arafat poate spune că a reuşit: SMURD are echipaje în toată ţara.


×
Subiecte în articol: SMURD Teleorman Crucea Rosie
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close