Antena 3 CNN Actualitate Social 15 cetăţeni irakieni intenţionau să iasă ilegal din România, ascunşi în interiorul unei autoutilitare

15 cetăţeni irakieni intenţionau să iasă ilegal din România, ascunşi în interiorul unei autoutilitare

15 cetăţeni irakieni intenţionau să iasă ilegal din România, ascunşi în interiorul unei autoutilitare
Sursa foto: Foto: Poliția de frontieră
14 Oct 2018   •   09:45

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II – Csanadpalota, judeţul Arad, au descoperit, ascunşi în interiorul unei autoutilitare,15 cetăţeni irakieni, solicitanţi de azil în România, care au încercat astfel să iasă ilegal din ţară. Aceştia sunt cercetaţi pentru tendativă de trecere frauduloasă a frontierei, iar un cetăţean bulgar şi un cetăţean turc sunt cercetaţi pentru trafic de migranţi.

Potrivit Poliţiei de Frontieră, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II - Csanadpalota, s-a prezentat la ieşirea din ţară, un cetăţean turc conducând o autoutilitară marca Peugeot Boxer, înmatriculată în Turcia, însoţit de un cetăţean bulgar. Aceştia transportau, conform documentelor de însoţire a mărfii, piese metalice pe ruta Turcia – Ungaria.

”Cu ocazia controlului de frontieră, s-a descoperit că sigiliul vamal aplicat este deteriorat, astfel că poliţiştii au efectuat un control amănunţit asupra mijlocului de transport. Poliţiştii de frontieră au descoperit în compartimentul marfă, ascunse printre cutiile cu piese metalice, 15 persoane, dintre care opt bărbaţi, două femei şi cinci minori, adulţii având vârste cuprinse între 22 şi 47 de ani, iar minorii între 7 şi 17 ani”, au transmis poliţiştii de frontieră.

În cadrul verificărilor preliminare, s-a stabilit că cei în cauză sunt cetăţeni din Irak, înregistraţi ca solicitanţi de azil în România.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trafic de migranţi pentru cetăţeanul turc şi pentru cetăţeanul bulgar, respectiv tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat faţă de faţă de cetăţenii irakieni.

 

×
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close