x close

Adrian Năstase i-a dat în judecată pe Klaus Iohannis și Ludovic Orban

14 Mai 2020   •   10:56
Adrian Năstase i-a dat în judecată pe Klaus Iohannis și Ludovic Orban

Adrian Năstase i-a dat în judecată pe președintele Klaus Iohannis și premierul Ludovic Orban după ce aceștia i-au restras decorației Steaua României. Dosarul fostului premier se află pe rolul Curții de Apel București și a fost deschis în data de 9 martie 2020.

În ianuarie, Adrian Năstase anunța că îl va da în judecată pe Klaus Iohannis, catalogând „meschin” gestul președintelui de a retrage decorațiile tuturor celor care au condamnări penale.

Mi se pare un gest meschin!

„Am trecut într-o altă fază, am făcut o plângere prealabilă, urmează o acțiune în instanță, pentru că după părerea mea e vorba de un gest discreționar în condițiile în care textul respectiv nu oferă niciun fel de garanție de stabilitate în ceea ce privește acordaea sau retragerea decorațiilor. (....) A te raporta la ce s-a intamplat acum 12 ani și a reexamina acele lucruri este absolut aberant. Nu discutăm aici despre Maniu, sunt lumini si umbre, într-un fel mi se pare un gest absolut meschin și cu asta incheiem un capitol care mă deranjează”, afirma Adrian Năstase, la România TV.

Parteneri
Parteneri
sati