Antena 3 CNN Actualitate Social Apelul disperat făcut de tatăl fetiței de nouă ani, ucisă de șoferul care făcea Live pe Facebook

Apelul disperat făcut de tatăl fetiței de nouă ani, ucisă de șoferul care făcea Live pe Facebook

Apelul disperat făcut de tatăl fetiței de nouă ani, ucisă de șoferul care făcea Live pe Facebook
Sursa foto: Foto: Opinia Timisoarei
16 Oct 2018   •   13:12

Tatăl fetiţei de 9 ani ucisă de un şofer care făcea Live pe Facebook cere cu disperare mai multa siguranţă pe şosele.

În maşină se mai afla si băiatul lui, în vârstă de trei ani. A supravietuit, dar are coloana ruptă. În România, trei din cinci şoferi îşi verifică mesajele la volan.

Un proiect de lege care prevede pedepse mai mari pentru cei care stau pe telefon la volan se afla de patru luni în Parlament. Atenţie, urmează imagini şi informaţii cu un puternic impact emoţional.

Tatăl fetiţei nu poate uita cum şi-a pierdut fiica, în accidentul provocat de un şofer care gonea cu 160 de kilometri pe ora şi cu ochii în telefon.

Bărbatul de 31 de ani tocmai începuse un Live pe Facebook. Depăşise şi nu a văzut la timp un tractor aflat în faţa lui. În urma impactului, maşina i-a fost proiectată în autoturismul în care se afla familia din Caraş-Severin.

„M-am îndreptat spre fetiţă, mi-am întors corpul peste scaunul meu, am apucat-o de cap să văd ce-i cu ea. Din păcate mi-am dat seama că e gata. Băiatul dormea în timp ce a avut loc accidentul. Dar am văzut că avea reacţie. Am văzut că nu e mort. Am înţeles că există o campanie, ar fi trebuit să înceapă de mult pentru că nu suntem noi primii şi nici nu vom fi ultimii, din păcate”.

"Stop Live pe Facebook la volan" este o petiţie iniţiată de Observator, în urmă cu patru luni, pentru care au semnat deja peste 30.000 de români. Proiectul de lege care prevede reţinerea carnetului în astfel de cazuri e blocat însă la Camera Deputaţilor.

În anul 2018, de către poliţiştii rutieri din cadrul IPJ Timiş, aproximativ 3.000 de conducători auto au fost sancţionaţi pentru utilizarea telefonului mobil.

Singurul lucru pe care îl riscă acum un şofer prins la volan cu telefonul este o amendă de maximum 1.600 de lei.

 

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close