Antena 3 CNN Actualitate Social "Facem bine împreună": Sportivul român Alex Dumbravă pleacă singur pe Marea Neagră, să doboare un record mondial, pentru o cauză nobilă

"Facem bine împreună": Sportivul român Alex Dumbravă pleacă singur pe Marea Neagră, să doboare un record mondial, pentru o cauză nobilă

Alex Dumbravă, sportiv român de anduranță, pleacă luni, 10 iulie, într-o aventură de Cartea Recordurilor: traversează singur Marea Neagră într-o barcă cu vâsle. 

"Facem bine împreună": Sportivul român Alex Dumbravă pleacă singur pe Marea Neagră, să doboare un record mondial, pentru o cauză nobilă
Sursa foto: Facebook/ Asociatia Zi de bine
de Mia Lungu    |    10 Iul 2023   •   11:11

Acesta va pleca din Mangalia și va ajunge până la Batumi, în Georgia, după 1200 km vâsliți în 20 de zile. 

Doborârea recordului mondial nu este singura motivație a lui Alex, dorința lui fiind să ajute minim 20 de copii pentru a beneficia de aproximativ 200 de ședințe de logopedie. Aceste ședințe i-ar ajuta pe copiii beneficiari cu deficiențe de vorbire în societate și ar contribui la îmbunătățirea performanței școlare a acestora. 

Alex, care deține deja un record mondial pentru traversarea Mării Negre în echipaj extins, și-a înscris provocarea sportivă pe platforma Galantom și alături de o asociație încurajează pe toți cei care vor să-l susțină să doneze pentru fiecare kilometru vâslit și pentru fiecare zi petrecută pe mare pentru a oferi un start bun în viață copiilor cu deficiențe de vorbire.

"Când ești pe mare ai timp să te gândești la multe, iar în ultima vreme m-am gândit la cât de norocos sunt. Că am viața pe care o am, că sunt sănătos, că pot face ceea ce îmi place.

Așa că am ales să traversez Marea Neagră pentru cei mai puțini norocoși și sper ca cei care mă susțin sau se simt apropiați de cauză să doneze astfel încât 20 de copii cu dificultăți de vorbire să primească ajutor și să se integreze mai ușor în societate. Doborâm un record și facem bine împreună", spune Alex Dumbravă.

Conform Centrului de Resurse Educaționale, în România sunt 400.000 de copii cu tulburări de pronunție, însă în realitate nu există destui logopezi pentru ca fiecare copil să primească o evaluare ceea ce face ca numărul lor să fie mult mai mare.

×
Parteneri
FCSB, petrecere ”Made in Romania” după câștigarea titlului
x close