Antena 3 CNN Actualitate Social Astra Asigurări a fost ţinta unui atac cibernetic. Ce răscumpărare cer hakerii

Astra Asigurări a fost ţinta unui atac cibernetic. Ce răscumpărare cer hakerii

Astra Asigurări a fost ţinta unui atac cibernetic. Ce răscumpărare cer hakerii
Sursa foto: Foto: Agerpres.ro
10 Oct 2017   •   20:44

Compania Astra Asigurări a fost ţinta unui atac cibernetic cu un virus de tip ransomware, prin care serverele societăţii au fost blocate. 

În schimbul deblocării au fost cerute sume între 15.000 şi 25.000 de dolari, plătibile în bitcoin, pentru fiecare server afectat.

”În cursul zilei de 6 octombrie 2017 a avut loc un incident informatic, reprezentat de un virus de tip cryptolocker/ransomware, care a afectat sistemele informatice ale ASTRA SA (în faliment). Incidentul a fost iniţial sesizat de echipă IT a companiei, care a luat imediat măsurile de oprire a sistemelor, de deconectare de la internet şi anunţarea reprezentanţilor KPMG Restructuring SPRL, lichidatorul desemnat în procedura de faliment (KPMG)”, a susținut Speranţa Munteanu, Partener KPMG Restucturing.

Potrivit KPMG, virsul a atacat serverele ASTRA, iar recompensa solicitată a variat între 15.000 şi 25.000 de dolari, exprimaţi în bitcoins, pentru fiecare server afectat. „Până la acest moment nu avem niciun indiciu că datele cu caracter personal aparţinând clienţilor ASTRA au fost divulgate către persoane neautorizate”, a mai arătat oficialul KPMG.

Sursă: Mediafax
×
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close