Antena 3 CNN Actualitate Social Atenționare ANM! Cod galben de vânt în șase județe

Atenționare ANM! Cod galben de vânt în șase județe

Atenționare ANM! Cod galben de vânt în șase județe
01 Mar 2019   •   11:46

Update: Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, vineri, avertizări nowcasting Cod galben de vânt, valabile în zone din şase judeţe, în orele următoare. 

Potrivit meteorologilor, până la ora 14:00, în judeţele Mehedinţi, Olt, Dolj se vor semnala intensificări ale vântului care, local, vor atinge la rafală viteze în general de 55-65 km/h, în timp ce în judeţele Suceava, Botoşani şi Iaşi vântul va sufla cu 55 - 60 km/h, trecător cu 70 km/h, iar la altitudini de peste 1.700 de metri, cu până la 100 km/h.

Avertizările de fenomene periculoase imediate (nowcasting) se emit pentru o perioadă de maximum şase ore, precizează ANM. 

Știrea inițială

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, vineri, atenţionări nowcasting Cod galben de vânt.

Până la ora 10.00, în județele Prahova, Argeş și Dâmbovița, în zona de munte, se vor semnala intensificări ale vântului, la peste 1800 m cu viteze la rafală de 95 - 110 km/h, determinând transport de zăpadă.

Iar în județele Suceava, Botoșani și Iași, în zona joasă, se vor semnala intensificări locale ale vântului, ce vor atinge la rafală viteze de 55...60 km/h, trecător 70 km/h.

Până la ora 12.00, în județele  Prahova, Argeş și Dâmbovița, în zona de munte, se vor semnala intensificări temporare ale vântului, la peste 1800 m cu viteze la rafală de 95 - 110 km/h, determinând transport de zăpadă.

×
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close