Antena 3 Actualitate Social Motivul pentru care cinci judeţe din România au rămas fără internet şi telefonie fixă

Motivul pentru care cinci judeţe din România au rămas fără internet şi telefonie fixă

de Claudia Popovici    |    22 Apr 2021   •   21:08
Motivul pentru care cinci judeţe din România au rămas fără internet şi telefonie fixă
Sursa foto: Hepta

Peste 160.000 de persoane din judeţele Suceava, Bistrița Năsăud, Iași, Botoșani şi Neamț au rămas timp de 10 ore fără internet şi telefonie fixă. Autorităţile au dezvăluit ce s-a întâmplat.

Potrivit ANCOM, două fibre optice de pe ruta Vatra Dornei - Bistriţa şi Braşov-Bacău au fost secţionate, miercuri, de muncitorii care efectuau lucrări în zonă. Începând cu ora 14:00, timp de 10 ore avaria a afectat conexiunile din judeţele Suceava, Bistrița Năsăud, Iași, Botoșani şi Neamț.

„Incidentul a fost provocat de secționarea a două cabluri de fibră optică pe rutele Vatra Dornei – Bistrița, respectiv Brașov – Bacău, ca urmare a unor lucrări desfăşurate de terţi, respectiv ca urmare a unui accident. Drept consecință, furnizarea serviciilor de internet fix şi telefonie fixă a fost întreruptă la nivelul a 5 judeţe (Suceava, Bistrița Năsăud, Iași, Botoșani, Neamț). Incidentul a afectat peste 160.000 conexiuni”, informează ANCOM.

La 3 ore de la incident, una dintre conexiuni pe ruta Vatra Dornei-Bistriţa a fost restabilită, serviciile devenind funcționale pentru o parte dintre localitățile afectate. Rețeaua a fost restabilită complet joi 22.04, ora 00:43.

×

Ştirile Antena 3 sunt şi pe Facebook sau pe Google News

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close