Antena 3 CNN Actualitate Social BNS anunță proteste de amploarea în Capitală. Când vor ieși oamenii în stradă

BNS anunță proteste de amploarea în Capitală. Când vor ieși oamenii în stradă

BNS anunță proteste de amploarea în Capitală. Când vor ieși oamenii în stradă
de M.Z.    |    08 Dec 2017   •   13:40

UPDATE 13.40 - Sindicaliştii Blocului Naţioanal Sindical (BNS) vor organiza, în 12 decembrie, un miting de protest faţă de măsurile impuse de Codul Fiscal, mai ales faţă de transferul contribuţiilor sociale de la angajator la angajat. 

BNS restrânge, astfel, protestele anunţate la sfârşitul lunii trecute, urmând ca acestea să nu mai fie organizate şi în Piaţa Revoluţiei, ci doar în Piaţa Victoriei, ca urmare a ceremoniilor de comemorare a Regelui Mihai I la Palatul Regal.

„Din respect pentru Familia Regală şi pentru istoria poporului român, având în vedere acţiunile ce urmează a fi organizate la Palatul Regal pentru comemorarea Regelui Mihai, BNS a decis să revizuiască modul de organizare a marşului - miting anunţat iniţial pentru 12.12.2017,  acţiunea de protest se va organiza doar în Piaţa Victoriei”, anunţă BNS.

Astfel, protestul va avea loc în 12 decembrie, în Piaţa Victoriei, între orele 10.00 şi 13.00, acţiunea urmând să fie mai restrânsă decât ce anunţată iniţial, spun organizatorii.

----------------------------

Știrea inițială 10.58

Blocul Naţional Sindical (BNS) va organiza, în data de 12 decembrie, un marş-miting în Piaţa Revoluţiei din Bucureşti, respectiv un protest în Piaţa Victoriei, însă modul de organizare al acţiunii va fi revizuit, ca urmare a evenimentelor programate la Palatul Regal pentru comemorarea Regelui Mihai I, se arată într-un comunicat al organizaţiei, transmis vineri. 

"Din respect pentru Familia Regală şi pentru istoria poporului român, având în vedere acţiunile ce urmează a fi organizate la Palatul Regal pentru comemorarea Regelui Mihai, BNS a decis să revizuiască modul de organizare a marşului - miting anunţat pentru 12.12.2017, în Piaţa Revoluţiei. Totuşi, luând act de: decizia Senatului de a aproba OUG 79/2017, precum şi lipsa de interes a membrilor Parlamentului de a se apleca atent asupra îngrijorărilor exprimate de reprezentanţii lucrătorilor, ai mediului de afaceri şi experţi din mediul academic, suspendarea dezbaterilor pentru modificarea Legii 62/2011, precum şi dispreţul arătat solicitărilor transmise de partenerii sociali, precum şi de faptul că unele din aranjamentele deja angajate pentru organizarea acestei acţiuni nu mai pot fi contramandate, BNS a decis să protesteze în data de 12.12.2017, în Bucureşti, în Piaţa Victoriei, în intervalul orar 10:00 - 13:00, acţiunea de protest urmând a fi una mai restrânsă decât cea prevăzută iniţial", menţionează sursa citată. 

BNS precizează că, prin acţiunea de protest, îşi propune să atragă atenţia Guvernului cu privire la efectele negative, pe termen scurt, dar şi pe termen mediu şi lung, generate de transferul contribuţiilor sociale de la angajator la angajat. 

"Transferul tuturor riscurilor sociale către salariat, dar şi distrugerea sistemului negocierilor colective condamnă forţa de muncă din România la o precarizare consolidată a relaţiilor de muncă. Drepturile fundamentale ale lucrătorilor sunt ameninţate, şansele pentru relaţii de muncă corecte, bazate pe încredere şi respect reciproc, continuă să se degradeze. Solidaritatea este doar o responsabilitate a salariaţilor, ei trebuie să fie solidari cu bătrânii ce nu mai pot munci, cu copiii, cu cei asistaţi sociali, cu cei privaţi de libertate, etc. Cu salariaţii din România nu va mai fi nimeni solidar de la 01.01.2018!", notează BNS. 

De la 1 ianuarie 2018, contribuţiile sociale trec de la angajator la angajat iar impozitul pe venit scade de la 16% la 10%. 

Nivelul contribuţiilor plătite pentru salariul brut urmează să scadă cu 2 puncte procentuale, de la 39,25% la 37,25%, însă din totalul de 22,75% contribuţii datorate de angajator, 20 de puncte se transferă către salariat. Astfel, din salariul brut, 35% vor fi contribuţii reţinute de angajator în numele salariatului, iar contribuţiile rămase în sarcina angajatorului, respectiv 2,75% (după transferul de 20 puncte la salariat), scad la 2,25% şi vor acoperi riscurile de şomaj, accidente de muncă, concediu medical, creanţe salariale. 

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close