Antena 3 CNN Actualitate Social Carmen Dan: Deseori, pregătirea fizică săptămânală a polițiștilor e făcută doar pe hârtie

Carmen Dan: Deseori, pregătirea fizică săptămânală a polițiștilor e făcută doar pe hârtie

Carmen Dan: Deseori, pregătirea fizică săptămânală a polițiștilor e făcută doar pe hârtie
Sursa foto: Foto: Gov.ro
15 Sep 2017   •   13:24

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, afirmă, într-un interviu acordat Agerpres, că pregătirea fizică pe care polițiștii trebuie să o efectueze săptămânal este făcută, de multe ori, „doar pe hârtie”.

„Am fost interesată să știu în ce măsură acoperim acea responsabilitate de pregătire fizică pe care o au polițiștii. Am constatat că sunt situații în care acea pregătire pe care trebuie să o aibă săptămânal este făcută doar pe hârtie. De ceva timp am introdus în sistem module de pregătire tactică. (...)

Îmi doresc ca la nivelul fiecărui inspectorat teritorial de poliție să existe persoane calificate, care să se ocupe în baza unei programări foarte riguroase de pregătirea polițiștilor, în așa fel încât să nu mai fim puși în situația în care nici măcar să mai dăm naștere la genul acesta de comentarii vizavi de pregătirea fizică a polițistului. Îmi doresc să avem în primul rând în planul ordinii publice polițiști foarte bine pregătiți”, a afirmat Carmen Dan.

Ministrul a precizat că este necesar ca polițiștii să fie foarte bine instruiți și în ceea ce privește conducerea autovehiculului.

 

×
Subiecte în articol: carmen dan politisti hartie fizic
Parteneri
Șeful Serviciului Secret din România, întâlnire de taină la Damasc
x close