Carmen Dan, despre necesitatea brăţărilor de protecţie: Anul trecut, peste 25% de ordine de protecţie au fost încălcate

29 Ian 2018   •   12:53
Carmen Dan, despre necesitatea brăţărilor de protecţie: Anul trecut, peste 25% de ordine de protecţie au fost încălcate Foto: captură Antena 3

Carmen Dan, propunerea pentru Ministerul de Interne, a declarat luni că în 2017 au fost emise 3.000 de ordine de protecţie, din care 25% au fost încălcate, motiv pentru care e nevoie de schimbarea legislaţiei, inclusiv posibilitatea folosirii brăţărilor de protecţie, similare cu cele de la arestul la domiciliu.

 "Sunt femeie şi reacţionez când avem situaţii în care se vorbeşte despre violenţa în familie. Suntem în faza de finalizare a unei discuţii legislative şi discutăm cu toţi factorii, printre care şi ministerul Justiţiei şi ministerul Muncii, prin agenţia Egalităţii de Şanse”, a declarat luni, ministrul de Interne, Carmen Dan.

În prezent, legislaţia prevede faptul că ordinul de protecţie se eliberează în baza Legii 217/2003 pentru prevenirea şi combaterea violenţei în familie, printr-o cerere adresată judecătoriei din raza domiciliului solicitantului.

"Anul trecut au fost emise peste 3.000 de astfel de ordine de protecţie si mai mult de 25% nu au fost respectate. Este foarte important să colaboreze toate instituţiile cu competenţe să evităm acest gen de cazuri. Vom face cunoscute propunerile noastre. A", a mai spus ministrul de Interne.

 

Sursă: Mediafax
Parteneri
x close