Antena 3 CNN Actualitate Social Ce trebuie să știe turiştii în cazul insolvenţei agenţiei de voiaj

Ce trebuie să știe turiştii în cazul insolvenţei agenţiei de voiaj

Ce trebuie să știe turiştii în cazul insolvenţei agenţiei de voiaj
Sursa foto: Foto: pixabay.com
04 Sep 2017   •   12:36

Turiştii urmează să fie protejaţi în cazul în care agenţia de voiaj intră în insolvenţă. Joi, 31 august, a fost publicată în Monitorul Oficial ordonanţa privind activitatea de comercializare a pachetelor de servicii turistice, care transpune directiva din domeniu.

Conform reprezentanţilor Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism (ANAT), unele dintre noutăţile aduse de actul normativ sunt licenţele emise pe activităţi de organizare şi intermediere. Dacă contractul de prestare servicii turistice include şi transport, atunci agenţia de turism trebuie să asigure garanţii de repatriere a turistului.

Garantarea furnizării serviciilor sau rambursării sumelor plătite de către turist se poate face de către agenţia de turism prin următoarele mijloace: scrisoare de garanţie bancară, poliţă de asigurare, alte instrumente de garantare, o combinaţie a acestor instrumente;

Suma asigurată şi modalităţile de garantare vor fi stabilite prin Normele metodologice elaborate d Ministerul Turismului si Autoritatea de Supraveghere Financiară. Termenul de elaborare a Normelor este de 45 de zile.

 

Sursă: Mediafax
×
Subiecte în articol: turisti insolventa
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close