x close

Comisia Europeană, tot mai interesată de pesta porcină din România. Ce măsuri au fost luate

15 Oct 2018   •   18:10
Comisia Europeană, tot mai interesată de pesta porcină din România. Ce măsuri au fost luate Foto: pixabay.com

Comisia Europeană este tot mai interesată de evoluţia pestei porcine în România. Reprezentantul Comisiei spune că au fost adoptate măsuri specifice de către instituţie pentru a răspunde situaţiei şi va continua să ajute România, atât cu asistenţă tehnică, cât şi financiară.

În plus, Comisia este pregătită să continue să ajute România şi să furnizeze orice fel de asistenţă suplimentară tehnică, de care ar putea avea nevoie autorităţile veterinare din România, precum şi asistenţă financiară.

„Având în vedere numărul mare de focare din România din această vară, este probabil ca necesităţile financiare ale autorităţilor române să fie cu mult peste suma alocată iniţial pentru programul pestei pestei porcine din 2018 - 726.000 de euro. În acelaşi timp, în ceea ce priveşte gestionarea / implementarea măsurilor, Comisia Europeană lucrează la pregătirea unui audit în România în luna octombrie, axat pe implementarea măsurilor luate pentru prevenirea, controlul şi eradicarea pestei porcine africane”, spune Anca Păduraru, purtător de cuvânt pe domeniile Sănătate, Siguranţa Alimentaţiei şi proiecte specifice legate de Uniunea Energetică în cadrul CE.

Sursă: Mediafax

Citeşte mai multe despre:

pesta porcina Romania Comisia Europeana
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati