Antena 3 CNN Actualitate Social În școlile din București se va preda ora de educaţie rutieră

În școlile din București se va preda ora de educaţie rutieră

În școlile din București se va preda ora de educaţie rutieră
Sursa foto: Foto: Agerpres
19 Iul 2017   •   19:57

Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB) a aprobat miercuri, în unanimitate, continuarea proiectului „Ora de educaţie rutieră” în şcolile din Capitală, printr-un acord de colaborare între Primăria Capitalei şi Asociaţia pentru Educaţie, Dezvoltare şi Implicarea Tineretului, potrivit news.ro.

Proiectul, aflat la a patra ediţie, se va desfăşura în perioada 1 august 2017 – 30 iunie 2018 şi presupune activităţi de educaţie rutieră pentru 25.000 de elevi din clasele a treia şi a patra, se arată în proiectul de hotărâre.

În proiectul „Ora de educaţie rutieră” vor fi implicaţi atât poliţişti locali, cât şi peste 50 de voluntari, studenţi ai Facultăţilor de Psihologie şi Jurnalism ale Universităţii Bucureşti.

Potrivit proiectului de hotărâre, „Ora de educaţie rutieră” a demarat în anul 2014, în zece şcoli din Sectorul 3, fiind extins un an mai târziu la toate cele 34 de şcoli, iar în primăvara acestui an s-a extins în peste 60 de şcoli din Bucureşti.

În expunerea de motive se arată că România şi Bulgaria sunt ţările cu cel mai mare număr de decese rutiere.

De asemenea, potrivit unui studiu menţionat de municipalitate, trei din patru elevi de clasa a treia nu ştiu cum să circule corect în oraş.

×
Subiecte în articol: şcoli
Parteneri
Cel mai căutat fugar american a fost prins la Vatican
x close