Antena 3 CNN Actualitate Social Cum arată profilul violatorului român

Cum arată profilul violatorului român

Cum arată profilul violatorului român
28 Iul 2015   •   12:36

Nu e greu, dar nici uşor să faci profilul violatorului român. În linii mari, potrivit specialiştilor, personajul e tânăr, provine din zone sărace şi lipsite de educaţie şi control social, mai degrabă Moldova sau chiar din sudul ţării, dar, în niciun caz, nu se identifică cu cei şapte tineri din Vaslui care, potrivit unui specialist de marcă, ”fac de râs tagma violatorilor”, scrie ziarulring.ro.

 Cazul celor şapte tineri vasluieni acuzaţi de viol a declanşat un val de comentarii, dezbateri, luări de poziţie, o adevărată „violiadă” românească. Din zona justiţiei şi a mediului politic până în cea a societăţii civile, au fost şi continuă să curgă păreri, dar şi măsuri active. Vezi poziţiile CSM, ale Parchetului General şi, mai nou, ale Avocatului Poporului, care ieri a reacţionat pe această temă. În cele ce urmează, prezentăm şi punctul de vedere al unor psihologi şi psihiatri care, în exclusivitate pentru ”ring”, conturează un interesant profil al violatorului român.

Cel mai bine a conturat profilul violatorului român cunoscutul sociolog şi psiholog Hanibal Dumitraşcu. Acesta, plecând de la câteva caracteristici generale ale ecuaţiei bazate pe trinomul viol-violator-violat (”violatorul este un frustrat sexual”, este ”un personaj care, dintr-un motiv sau altul, are un prag al rezistenţei la frustrare extrem de scăzut”, este ”lipsit de omenie”, ”are convingerea că raptusul sexual nu este un păcat atât de grav”, ”are dispreţ funciar faţă de victimă, faţă de femeie”, considerând-o ”o fiinţă inferioară bărbatului”), spune că, ”plecând de la asemenea mod de a privi femeia, violul este, fără îndoială, în societatea românească, un fapt divers, mai degrabă, decât o întâmplare care vine foarte rar.

Mai multe, pe ziarurlring.ro.

×
Subiecte în articol: violator
Parteneri
Harta voturilor din Bucureşti. Cât "teren" controlează candidaţii
x close