Antena 3 CNN Actualitate Social Cum au devenit 10 femei cele mai puternice prezente in lumea business? (P)

Cum au devenit 10 femei cele mai puternice prezente in lumea business? (P)

Cum au devenit 10 femei cele mai puternice prezente in lumea business? (P)
23 Noi 2016   •   21:46

In trecut, statutul femeii era limitat la viata de familie, sot si copii, fiind considerata proprietatea privata a parintilor si, mai tarziu, a sotului. Femeia traia doar pentru a indeplini activitatile casnice, punandu-si propriile dorinte pe ultimul loc si, de cele mai multe ori, ajungand chiar sa renunte la ele.

Imaginea femeii de azi reprezinta rezultatul a sute de ani de perfectionare. De-a lungul timpului, reprezentantele sexului feminin au reusit sa dovedeasca si celor mai misogine minti ca sunt capabile sa conduca institutii de top si sa activeze in domenii in care barbatii erau majoritari. Azi, femeia moderna simte nevoia sa evolueze tot mai mult, are sprit de initiativa si aptitudini de lider si investeste in imaginea ei care, de altfel, conteaza foarte mult in societatea actuala.

Daca in urma cu cativa ani femeile nu isi gaseau locul in ierarhia oamenilor de succes, astazi, exista femei independente care au reusit sa se faca remarcate prin atitudinea si pozitia pe care o ocupa, astfel incat, sa sustina ideea de  emancipare a femeii in societate.

1.Ginny Rometty este una dintre acele femei independente care si-au castigat singure averea. Ea este actualul director executiv al organizatiei IBM pe care o reprezinta, de cativa ani, cu succes. A ocupat ani la rand pozitii fruntase in topul celor mai puternice femei din lume, realizat de revista Fortune in SUA. Pentru ca in societatea in care traim imaginea este prioritara, Ginny Rometty este cunoscuta pentru prezenta distinsa si eleganta reprezentata de tinute formate din piese vestimentare simple si clasice. In tinutele sale vestimentare, pantofii stiletto sunt piesa de rezistenta care completeaza stylish--ul unei doamne de succes in domeniul afacerilor, asa cum este ea.

2. Meg Whitman este o figura reprezentativa in lumea afacerilor din SUA. In prezent, se afla la conducerea companiilor multinationale Hewlett Packard Enterprise si HP Inc, cunoscute in intreaga lume. Mai mult decat atat, in anul 2008, a fost considerata un posibil candidat extrem de puternic la presedintia SUA, avand toate sansele sa devina prima femeie presedinte. Meg Whitman este o prezenta sobra, care constientizeaza importanta imaginii pe care trebuie sa o aiba, ca persoana aflata mereu in atentia publica. Ea prefera tinutele clasice, formate din pantaloni si sacouri in culori inchise si discrete. Pastreaza linia eleganta, cu care a obisnuit, prin pantofii din piele lacuita, cu toc gros si foarte comozi.

3. Zoe Cruz, sau una dintre cele mai puternice femei din lume, conform revistei Fortune, s-a facut remarcata prin atitudinea si spiritul organizatoric, de care a dat dovada prin toate actiunile ei.

In prezent, Zoe Cruz se afla in fruntea companiei Morgan Stanley, o multinationala din New York, pe care o conduce din anul 2005. Prezenta ei impunatoare in lumea afacerilor s-a facut remarcata prin eleganta si seriozitatea tinutelor ei, compuse din piese vestimentare in culori cuminti. De cele mai multe ori, Zoe Cruz si-a manifestat preferinta pentru fustele plisate si camasile albe, asortate cu o pereche de pantofi in tonuri rafinate.

4. Lois Elaine Quam este cunoscuta pentru lupta pe care a dus-o, de-a lungul timpului, in extinderea accesului la asistenta medicala. Influenta majora pe care a avut-o atat in sectorul public, cat si in cel privat, a fost recunoscuta si de revista Fortune, care i-a acordat, de nenumarate ori, titlul pentru una dintre cele mai influente femei de afaceri ale lumii. Astazi, se afla la conducerea organizatiei United Health Group, in care crede cu tarie. In lupta pentru cauzele pe care le reprezinta, Lois Quam adopta tinutele clasice si, totodata, de efect. Preferatele ei sunt rochiile midi, cu maneci lungi, care urmeaza linia corpului. Isi accesorizeaza, intotdeauna, piesele vestimentare cu o pereche de pantofi din piele cu varf ascutit si toc patrat.

5. Barbara J. Desoer este actualul director executiv al companiei Bank of America. Este recunoscuta pentru aptitudinile de lider pe care le detine, fiind numita una dintre cele 100 cele mai puternice femei din lume. Ca orice femeie de succes, Barbara Desoer constientizeaza importanta imaginii intr-o lume in care acest aspect conteaza mai mult decat orice. De aceea, ea pune, foarte mult, accent pe eleganta in    care le adopta. Piesele vestimentare preferate sunt pantalonii negri si sacourile intr-o culoare puternica.

6. Nancy B. Peretsman, sau una dintre cele mai influente femei de afaceri din New York, este cea care are in responsabilitate Allen & Company Incorporated. Este o figura importanta in domeniul pe care il reprezinta si, de aceea, acorda o foarte mare atentie imaginii pe care o afiseaza in public. Nancy Peretsman mizeaza pe stilul clasic sustinut de bluzele elegante din brocard, accesorizate cu brose pretioase. Ca sa fie la inaltime, Nancy Peretsman prefera pantofii cu toc cui, in culori puternice.

7. Marry Minnick este cunoscuta in lumea oamenilor de afaceri pentru pozitia de presedinte pe care o ocupa in compania Coca-Cola inca din anul 2002. Este o femeie influenta, care a reusit sa se faca remarcata prin spiritul organizatoric de care a dat dovada prin actiunile sale. Marry Minnick afiseaza, in public, o tinuta business, potrivita staturii ei de femeie importanta in domeniul afacerilor. Adesea, opteaza pentru fustele creion si camasile cu guler inalt pe care le poarta.

8. Stacey Snider este unul dintre membrii organizatiei Wilshire Boulevard Temple in care se implica activ de cativa ani. Aptitudinile de lider si le pune in practica prin functia de presedinte al companiei Universal Pictures. Pentru ca isi cunoaste statutul important pe care il detine, Stacey Snider este o prezenta remarcabila intotdeauna. Isi pune in valoare eleganta prin costumele cu imprimeuri simple si clasice, la care adauga pantofi cu botul ascutit si toc cui.

9. Carol Bartz este o personalitate puternica si deosebit de influenta in lumea afacerilor din intreaga lume. In timp, s-a facut remarcata prin profesionalism  in functia de presedinte al companiei Autodesk. Pentru ca este o femeie care tine la imaginea ei, Carol Bartz mizeaza pe simplitate atunci cand alege sa poarte tinute all black. Accesorizarea este clasica si reprezentata, de cele mai multe ori, prin bijuterii delicate.

10. Cathleen Black sau Cathie, este un exemplu demn de urmat pentru femeile din intreaga lume. Este actualul presedinte al companiei Hearst Magazines, care se ocupa cu publicarea a 20 de titluri renumite pentru moda din SUA: Harper`s Bazaar, Cosmopolitan, Elle si altele. Fiind o feminista convinsa, Cathie apare in atentia publicului cu tinute moderne si elegante. Hainele lungi din blana, perlele si pantofii cu toc inalt si varful ascutit, sunt piesele de rezistenta care completeaza imaginea de succes a lui Cathie in lumea femeilor.

Spre surprinderea tuturor, femeia de azi isi indeplineste, cu seriozitate, proiectele pe care le are de indeplinit, lupta pentru visurile ei si este constienta ca are dreptul la evolutie.

Astazi, o femeie moderna investeste in imaginea ei si se pretuieste mai mult!

 

×
Subiecte în articol: business femei
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close