Antena 3 CNN Actualitate Social Cum explică dr. Mihai Lucan cei 5.000 de euro găsiţi asupra sa la audieri

Cum explică dr. Mihai Lucan cei 5.000 de euro găsiţi asupra sa la audieri

Cum explică dr. Mihai Lucan cei 5.000 de euro găsiţi asupra sa la audieri
de M.Z.    |    01 Ian 2018   •   16:48

Medicul Mihai Lucan s-a prezentat, luni, la Secţia 17 Poliţie din Capitală, în cadrul măsurii controlului judiciar dispusă de instanţă, unde a declarat că cei 5.000 de euro găsiţi asupra sa la momentul audierii erau într-un rucsac, pe care l-a predat anchetatorilor.

„Cum să ţin 5.000 de euro în buzunar? Erau (n.r. – banii) într-un rucsac, pe care l-am predat procurorilor”, a declarat medicul Mihai Lucan.

De asemenea, medicul a lăsat să se înţeleagă faptul că este firesc să deţină o asemenea sumă de bani, ţinând cont de serviciile pe care le-a prestat. „Până la vârsta de 70 de ani am făcut peste 75.000 de operaţii şi am o clinică privată”, a mai declarat Lucan.

Acesta a spus că anchetatorii care cercetează tentativa de omor că nu au experienţă în domeniu.

Procurorii DIICOT au început urmărirea penală in rem pentru tentativă de omor calificat cu premeditare, după ce medicul Mihai Lucan ar fi încercat să secţioneze intenţionat artera unui pacient, pentru a-i face rău unui coleg.

Prejudiciul în acest dosar este de peste un milion de euro. 

Profesorul Mihai Lucan a fost reţinut joi seara, iar vineri judecătorii de la Tribunalul Bucureşti au decis să respingă cererea de arestare preventivă a DIICOT, dispunând cercetarea sub control judiciar

În referatul cu propunerea de arestare preventivă întocmit de procurori apar informaţii potrivit cărora, în anul 2016, medicul ar fi luat legătura cu mai multe persoane influente în cadrul unor instituţii ale statului, în contextul unor verificări ale Corpului de Control al Ministerului Sănătăţii efectuate la ICUR. Una dintre persoanele contactate este fostul şef al Agenţiei Naţionale de Transplant, Victor Zota.

Citiți și Cine l-a făcut intangibil timp de 14 ani pe medicul Mihai Lucan

Căderea lui Mihai Lucan. Istoria chirurgului care a falimentat un institut de stat pentru clinica proprie

Noi informații din dosarul medicului Lucan: Mai grav decât cazul Arşinel este cazul Socaciu. Se acordau rinichi în funcţie de interesul unei reţele

Sursă: Mediafax
×
Subiecte în articol: Mihai Lucan bani
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close