Antena 3 CNN Actualitate Social Dan Chișu diagnosticat cu cancer: ”Atunci m-am speriat!”

Dan Chișu diagnosticat cu cancer: ”Atunci m-am speriat!”

Dan Chișu diagnosticat cu cancer: ”Atunci m-am speriat!”
Sursa foto: Foto: Dan Chisu/ Facebook
18 Iun 2019   •   16:00

Regizorul şi producătorul Dan Chişu a făcut publică experienţa sa în lupta împotriva cancerului de piele. Tipul de cancer cu care a fost diagnosticat acesta apare mai ales la persoanele care petrec mult timp afară, în soare, fără să folosească loţiune de protecţie solară. 

„Dr. Mihaela Leventer a zis Ia stai, ce e asta? Vino la o consultaţie. Şi m-am dus. A scos o lupă, s-a uitat. A zis Da, vino mâine. Atunci m-am speriat”, povesteşte Dan Chişu despre prima întâlnire cu cancerul de piele. 

„Aveam educaţia controlului medical anual şi, în general, am grijă de sănătatea mea. Dar pielea am neglijat-o. Am zis că ce poate să mi se întâmple? Dacă nu mă lovesc, nu mă tai, sunt bine”. Dar nu a fost bine. Mai mult decât atât, a descoperit boala absolut întâmplător, la o petrecere la care a participat şi dr. Mihaela Leventer. „Mi-a luat o probă pentru biopsie şi în câteva zile m-a programat pentru intervenţie”. 

Dan Chişu se consideră norocos şi faptul că a învins cancerul l-a motivat să povestească o experienţă care poate deveni exemplu pentru ceilalţi. 

„Am avut noroc pentru că puteam să întârzii cu diagnosticarea. Atunci mi-am dat seama că fiecare detaliu contează şi că, mai importantă decât rezolvarea problemei, este prevenţia. Cu cât ajungi mai devreme la medic, cu atât intervenţia este mai uşoară”, spune Dan Chişu.

Continuarea aici.

×
Parteneri
România, de 20 de ani în NATO. Mesajul premierului Marcel Ciolacu
x close