Antena 3 CNN Actualitate Social Dan Voiculescu, apel către politicieni: Pentru a conta real la Bruxelles, trebuie să ieșim din Evul Mediu!

Dan Voiculescu, apel către politicieni: Pentru a conta real la Bruxelles, trebuie să ieșim din Evul Mediu!

Dan Voiculescu, apel către politicieni: Pentru a conta real la Bruxelles, trebuie să ieșim din Evul Mediu!
29 Mar 2019   •   14:35

În prezent, în satele din România se trăieşte ca în Evul Mediu. 90 la sută dintre gospodării nu au canalizare, iar două treimi nu au acces la sistemul public de alimentare cu apă.

Cifrele sunt alarmante, iar rezolvarea acestor probleme ar trebui să fie prioritatea absolută a politicienilor, atrage atenţia profesorul Dan Voiculescu.  

Profesorul Dan Voiculescu le cere politicienilor să lase discursurile de campanie la o parte și să-și îndrepte atenția spre problemele adevărate ale românilor.

„Deși încă nu s-a intrat oficial în campania pentru alegerile europarlamentare, agenda publică este asaltată cu teme electorale: partidele își lansează candidații, agresivitatea publică atinge noi recorduri, Președintele își creează pretexte să-și mobilizeze susținătorii, echipele de propagandă mutilează realitatea după cum le dictează interesul”, scrie profesorul Dan Voiculescu pe blogul său.

„O consultare succintă a câtorva date statistice confirmă situația catastrofală a satelor României, care au o populație îmbătrânită, decimată de lipsa școlilor, a dispensarelor, a agenților economici locali. Spre exemplu, în mediul rural, aproape 90% dintre gospodarii nu au canalizare, iar două treimi nu au acces la sistemul public de alimentare cu apă!”, a adăugat acesta.

În opinia profesorului Dan Voiculescu, soluțiile trebuie să vină din plan administrativ, legislativ și nu numai.

„Ce e de facut? În primul rând, să nu mai politizăm tema – toate partidele au fost la guvernare în ultimii 30 de ani, au avut și au primari în zona rurala. În al doilea rând, să includem pe agenda publica și astfel de subiecte, inclusiv în campania pentru Parlamentul European. Pentru a conta real la Bruxelles, trebuie să ieșim din Evul Mediu!”, a mai precizat profesorul Dan Voiculescu.

×
Parteneri
Urmează o lună cu temperaturi neobișnuite în România
x close