Antena 3 CNN Actualitate Social Doi bărbați cu coronavirus au intrat în contact cu zeci de polițiști și medici. Ce s-a întâmplat la scurt timp

Doi bărbați cu coronavirus au intrat în contact cu zeci de polițiști și medici. Ce s-a întâmplat la scurt timp

Doi bărbaţi din Maramureş, care se deplasau acasă din Constanţa, au fost depistaţi pozitiv cu noul coronavirus.

Doi bărbați cu coronavirus au intrat în contact cu zeci de polițiști și medici. Ce s-a întâmplat la scurt timp
Sursa foto: Hepta
de Maria Sabu    |    30 Iun 2020   •   17:23

Bărbaţii au fost implicaţi într-un accident rutier uşor, în drum spre casă, pe DN 18, şi au intrat în contact cu zeci de poliţişti, medici şi pompieri. Direcțiile de Sănătate Publică din Maramureș şi din Constanţa au început o anchetă epidemiologică în acest caz.

”În această dimineață, pe drumul național 18 s-a produs un accident rutier în care au fost implicați doi maramureșeni care se deplasau spre casă din județul Constanța. Nu au fost persoane rănite sau accidentate

Pompierii militari au fost echipați adecvat, cu echipamente de protecție și au procedat la dezinfectarea cu un atomizor a autovehiculului cu care au călătorit cei doi maramureșeni. Cele două persoane au fost preluate de un echipaj medical și internate în secția de boli infecțioase a unei unități medicale. A fost anunțată conducerea Ministerului Afacerilor Interne, respectiv a Ministerului Sănătății cu privire la situația înregistrată. Direcția de Sănătate Publică Maramureș efectuează ancheta epidemiologică. Conducerea Inspectoratului de Poliție al Județului Maramureș a dispus efectuarea de cercetări în cauză.”, se arată într-un comunicat.

Reacția Synevo

”Conform legislației în vigoare, toate cazurile, indiferent dacă sunt negative sau pozitive, sunt raportate către Institutul Național de Sănătate Publică (INSP), către Direcția de Sănătate Publică și, dacă este cazul, către spitalul care a solicitat testarea. De asemenea, cazurile pozitive sunt anunțate în prealabil și telefonic către autorități.

Respectând aceste reglementări, Synevo România comunică imediat către autorități fiecare caz pozitiv depistat în urma analizelor de laborator, în conformitate cu Metodologia de supraveghere a sindromului respirator acut cu noul coronavirus (COVID-19).

Toate probele recoltate la nivel național sunt prelucrate exclusiv în Laboratorul Central al Synevo România, din apropierea Bucureștiului.”, spun reprezentanții Synevo.

 

×

Legislaţie nouă pentru piaţa muncii

Europarlamentarii anunţă că vor să obţină statut de angajat şi drepturi pentru mai multe categorii de lucrători

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
x close