Antena 3 CNN Actualitate Social Doliu în lumea medicală din România! Medicul care a realizat prima fertilizare in vitro de la noi a murit

Doliu în lumea medicală din România! Medicul care a realizat prima fertilizare in vitro de la noi a murit

Doliu în lumea medicală din România! Medicul care a realizat prima fertilizare in vitro de la noi a murit
Sursa foto: Foto: Opinia Timișoarei
06 Mai 2018   •   21:55

Medicina din Timișoara e în doliu, după ce doctorul Ioan Munteanu a murit. Membru al Academiei Române, profesorul, considerat unul dintre cei mai străluciți medici din România, s-a stins din viață la 80 de ani.

Profesorul Ioan Munteanu a făcut prima fertilizare in vitro din România și a fost autorul primei proceduri de fertilizare in vitro cu embriotransfer, realizată la o mama purtătoare, scrie opiniatimisoarei.ro.

În 1961, Ioan Munteanu a absolvit Facultatea de Medicină cu media 10 și a fost pionier în domeniul reproducerii umane asistate la Clinica Universitară de Obstretică-Ginecologie Bega.

Medicul Ioan Munteanu a realizat prima fertilizare in vitro din România în 1995 și a înființat primul centru de laparoscopie, chirurgie laparoscopică și fertilizare in vitro din țara noastră.

În 1996, dr. Munteanu a asistat la nașterea primului copiil conceput prin fertilizare in vitro din România. În același an, a efectuat primul embriotransfer la mamă purtătoare, notează sursa citată.

În 2001, profesorul Ioan Munteanu asista la nașterea primului copil prin fertilizare in vitro la o mama în vârsta de 50 de ani.

×
Parteneri
E oficial! Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte
x close