Antena 3 CNN Actualitate Social E oficial! Aceşti români primesc zile de concediu în plus

E oficial! Aceşti români primesc zile de concediu în plus

E oficial! Aceşti români primesc zile de concediu în plus
Sursa foto: Foto: pixabay.com
de S.T.    |    05 Apr 2019   •   17:48

CONCEDIU DE PATERNITATE. Eurodeputaţii au adoptat joi, în cadrul minisesiunii plenare de la Bruxelles, noi reglementări privind concediul de paternitate şi concediul netransferabil pentru creşterea copilului. Printre acestea, acordarea de minim zece zile lucrătoare de concediu de paternitate plătit la nivelul concediului medical.

CONCEDIU DE PATERNITATE. Legislaţia, convenită deja informal cu miniştrii UE, stabileşte cerinţe minime ce trebuie implementate de toate statele membre, menite să contribuie la îmbunătăţirea şanselor femeilor pe piaţa forţei de muncă şi să consolideze în familie rolul tatălui sau celui de-al doilea părinte. Aceste prevederi vin în sprijinul vieţii familiale, ţinând cont mai bine de schimbările sociale şi promovând egalitatea de gen, potrivit unui comunicat al Parlamentului European.

CONCEDIU DE PATERNITATE. Dreptul la cel puţin zece zile lucrătoare de concediu de paternitate plătit pentru taţi şi pentru al doilea părinte echivalent, în cazul recunoaşterii de către legislaţia naţională - a fost stabilit în perioada naşterii unui copil sau a naşterii unui făt mort şi trebuie plătit cel puţin la nivelul concediului medical.

Eurodeputaţii au adăugat, de asemenea, două luni de concediu parental netransferabil şi plătit. Acest concediu ar trebui să fie un drept individual, creând condiţiile adecvate pentru o distribuţie mai echilibrată a responsabilităţilor de îngrijire în cadrul familiei.
 

×
Subiecte în articol: concediu
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close