Antena 3 CNN Actualitate Social Două cazuri de abuzuri sexuale între elevi, în aceeași școală din Bacău

Două cazuri de abuzuri sexuale între elevi, în aceeași școală din Bacău

Două cazuri de abuzuri sexuale între elevi, în aceeași școală din Bacău
Sursa foto: Foto: pixabay.com
25 Feb 2016   •   09:24
După ce autoritățile au fost sesizate în cazul unui abuz sexual, într-o școală din Bacău, încep să iasă la iveală noi informații, conform cărora au mai avut loc astfel de incidente, culmea, între eleci din aceeași școală și chiar din aceeași clasă.

Corespondentul Iustin Urzică a explicat despre ce este vorba:

"Vorbim despre două incidente diferite. Primul dintre ele a avut loc în urmă cu o lună, conducerea școlii a aflat despre el de la colegii celor doi elevi, aceștia ar fi fost implicați într-un joc cu tentă sexuală. La acel moment, direcția școlii i-a chemat pe cei doi copii și pe părinții lor la consiliere și, din spusele acestora, cei doi copii nu ar fi traumatizați de cele întâmplate. Interesant este că cei din conducere nu au semnalat cazul mai departe și au ales să rezolve intern această problemă, despre care s-a aflat abia acum, când un al doilea caz a fost semnalat. O mamă spune că băiatul ei a fost supus unor perversiuni sexuale în toaleta școlii."

---

Un elev de doar 9 ani a fost abuzat de un coleg de aceeași vârstă. Incidentul a ieșit la iveală după ce copilul a povestit totul mamei sale, care a sesizat conducerea școlii dar și Protecția Copilului din Bacău.

Cazul este anchetat inclusiv de Poliție.

Marian Vătămănescu, purtătorul de cuvânt al Direcției pentru Protecția Copilului Bacău, a explicat că a fost demarată o anchetă, dar nu a putut să explice dacă direcția în numele căreia vorbește a putut să facă altceva în afară de a transmite și aștepta informații.

“La sediul instituției noastre, în ziua de luni, 22 februarie, s-a primit o sesizare prin care mama unui elev de clasa a 2-a ne-a relatat că ar fi avut loc perversiuni sexuale între copii de 8-9ani. Deocamdată suntem în evaluarea inițială a cazului, așteptăm răspunsurile de la instituțiile la care s-au trimis adresele pentru a ne completa cât mai bine informațiile și a ne face o imagine de ansamblu asupra cazului. Direcția va oferi, dacă va fi necesar, servicii de consiliere pentru copiii și părinții implicați în această anchetă.”

Întrebat dacă direcția respectivă a luat vreo măsură, de facto, Vătămănescu a recunoscut că nu, pentru că trebuie să aștepte mai multe informații de la Poliție, conducerea școlii și părinții elevilor implicați.

×
Subiecte în articol: elev şcoală coleg varsta Bacău
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close