Antena 3 CNN Actualitate Social Eroii zilei: Dau șanse la viață copiilor născuți prematur

Eroii zilei: Dau șanse la viață copiilor născuți prematur

Eroii zilei: Dau șanse la viață copiilor născuți prematur
de M.Z.    |    06 Sep 2017   •   12:13

An de an, statisticile dureroase înregistrate în maternitățile din România ne cutremură și ne revoltă. În țară noastră, există secții de nou-născuți în care eforturile medicilor sunt zădărnicite de lipsa unei dotări minime sau a suprasolicitării aparaturii existente. 

Doi tineri din Cluj au decis să dea o șansă la viață celor care au nevoie de ajutor atunci când statul român bate pasul pe loc. Au pus bazele unei asociații de voluntari care își dedică timpul și resursele proprii pentru a ajuta semenii în situații dificile. 

Aceștia și-au propus să strângă 50.000 de euro, bani necesari pentru achiziția unui ecograf neonatal mobil, a unei lămpi pentru fototerapie și a altor echipamente vitale pentru nou-născuți. 

Din păcate, aceste echipamente lipsesc din dotarea secției de neonatologie a Spitalului Dominic Stanca din Cluj-Napoca sau sunt insuficiente pentru acoperirea nevoilor. Numai anul trecut, aici s-au născut 2.873 de copii, dintre care 414 au fost internați la secția de terapie intensivă, având nevoie de tratamente speciale. 

Până acum, asociația CERT Transilvania a adunat jumătate din suma necesară, atât din donații, cât și din fonduri proprii. Acum, e nevoie de ajutorul nostru, al tuturor, pentru ca micuții să aibă o șansă în plus la viață. 

România se situează pe locul întâi în Uniunea Europeană cu o rată a mortalității infantile de opt la mie, iar principala cauză o reprezintă nașterile premature. 

×
Subiecte în articol: Eroul Zilei previziuni eroii zilei Cluj
Parteneri
Șefa ASSMB, Oana Sivache, plasată sub control judiciar de DNA
x close