Antena 3 Actualitate Social Eroul zilei. Cum luptă un tânăr din Basarabia pentru România Unită

Eroul zilei. Cum luptă un tânăr din Basarabia pentru România Unită

13 Sep 2017   •   13:22
Eroul zilei. Cum luptă un tânăr din Basarabia pentru România Unită
Sursa foto: foto: captura Antena 3

Implicarea în proiecte nobile nu ţine cont de vârstă. Alexandru Rotaru, vrea, la cei 21 de ani ai săi, să creeze o legătură şi mai strânsă între românii de pretutindeni, mai ales a acelor aflaţi de-o parte şi de alta a Prutului.

Născut într-un sat din sudul Basarabiei, tânărul s-a mutat la 15 ani în România, pentru a urma cursurile unui liceu din Brăila. A strălucit ca elev, Alexandru devenind olimpic la economie, geografie, religie şi rusă. Timpul liber şi l-a petrecut ca ghid turistic pentru cei care vizitau catacombele şi arhitectura impresionantă a Brăilei.

Mai mult, Alexandru s-a implicat şi în campaniile de prevenire a consumului de droguri în şcoli, dar şi de ajutorare a copiilor cu autism. În prezent este student la Facultatea de Relaţii Internaţionale din Bucureşti şi coordonează o acţiune prin care deja peste 40 de mii de basarabeni au putut să viziteze România.

În paralel, are şi propria emisiune la un post TV care emite în Republica Moldova.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close