Antena 3 CNN Actualitate Social Eroul Zilei. Plutonierul care dăruiește din camaraderie

Eroul Zilei. Plutonierul care dăruiește din camaraderie

Eroul Zilei. Plutonierul care dăruiește din camaraderie
07 Aug 2017   •   11:32

Dar din dar se face rai! Un militar rănit în Afganistan şi-a donat căruciorul de invalid unui alt coleg rănit în groaznicul accident din 29 iunie de la Dâmbovicioara.

Plutonierul Ionuţ Butoi s-a folosit de acest mijloc de locomoţie primit de la Asociaţia „Camarazii", iar, după ce i-a înlocuit piesele uzate, i l-a dăruit camaradului Diaconu Grigoraș Gheorghe. Acum, împreună cu plt. Cătălin Pârvu, rănit și el în Afganistan, a mers la Spitalul Militar Central București și i-au dus colegului rănit căruciorul de care avea atâta nevoie. 

În 2008, plutonierul Ionuţ Claudiu Butoi, care făcea parte din Batalionul 30 Vânători de Munte Dragoslavele din Câmpulung, a fost rănit în Afganistan după ce un dispozitiv explozibil a aruncat în aer maşina de luptă în care se afla. Ionut face parte din lotul de sportivi care va reprezenta România la „Invictus Games Toronto 2017" în luna septembrei alaturi de alti 14 militari români răniți în teatrele de operații.

”Mi se pare normal ca eu, la rândul meu, să ajut pe cineva. Indiferent că el îmi era camarad sau o persoană civilă, eu o ajutam.”, a declarat Ionuț Butoi la Antena 3.

×
Subiecte în articol: Eroul Zilei accident
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close