Antena 3 CNN Actualitate Social Eroul zilei. Tânărul care a renunțat la visul american pentru studenții din România

Eroul zilei. Tânărul care a renunțat la visul american pentru studenții din România

Eroul zilei. Tânărul care a renunțat la visul american pentru studenții din România
09 Aug 2017   •   11:48

Un tânăr de 28 de ani din Brăila, absolvent a două universităţi prestigioase din Statele Unite, Staford şi Harvard, este eroul nostru de astăzi. 

Cristinel Popa Stoica s-a întors acasă după opt ani de studii în America şi zeci de cursuri de cercetare şi voluntariat în 25 de ţări. A absolvit știinţe politice la Stanford, două masterate în relaţii internaţionale şi ştiinţe sociale la Harvard şi la Universitatea din Texas. 

Deşi putea avea o carieră strălucită peste ocean, a ales să se întoarcă acasă, să încerce să schimbe metoda de predare şi mentalitatea şi se le împărtăşească altor tineri ceva din cunoştinţele acumulate de el. Acum predă Relații internaționale la Universitatea "Dunărea de Jos" din Galaţi, are un salariu de 1.000 de lei pe lună şi locuieşte, contracost, în cămin, alături de studenţii lui. 

”M-am întors din România din patriotism sincer și dorința de a ajuta la formarea  generațiilor tinere din țara noastră și m-am axat pe două direcții, mediul academic românesc și sectorul ONG (...). Încerc să angrenez tânăra generație în multe activități și faptul că le oferim aceste oportunități ajută nu doar la dezvoltarea comunității cât și la formarea lor, unde dezvoltă diverse abilități”, a declarat la Antena 3, Cristinel Popa Stoica.

×
Subiecte în articol: Eroul Zilei studenti România
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close