Antena 3 CNN Actualitate Social Fenomen spectaculos în Munții Bucegi! „Cristalele de gheață din nori au descompus lumina” - FOTO

Fenomen spectaculos în Munții Bucegi! „Cristalele de gheață din nori au descompus lumina” - FOTO

Fenomen spectaculos în Munții Bucegi! „Cristalele de gheață din nori au descompus lumina” - FOTO
Sursa foto: Foto: Facebook/Răzvan Neagoe
27 Feb 2019   •   11:14

Un fenomen spectaculos a fost surprins în Munții Bucegi, la Azuga. Răzvan Neagoe a surprins imagini incredibile, explicând ca fenomenul s-a produs după ce cristalele de gheață din nori au descompus lumina. 

„Bucegii au oferit un spectacol incredibil: cristalele microscopice de gheață din norii iridescenți au descompus lumina soarelui și ne-au oferit un adevărat curcubeu de iarnă!

Nu știu cum s-a văzut din alte părți, dar cred că Azuga a fost privilegiată cu poziția optimă pentru vizionarea acestui spectacol. Ca și în cazul aurorelor polare, fenomenul a fost dinamic, uneori mai intens, alteori mai palid; a durat în total aproximativ douăzeci de minute, după care Soarele a coborât prea mult pentru a se mai putea forma întreg spectrul, lumina s-a rezumat la oranj-roșu și apoi s-a lăsat întunericul.

Am postat aceste imagini abia a doua zi din respect pentru cei care protestau atunci împotriva modificării ticăloase a legilor justiției, în piețe și pe străzi din întreaga țară. Facebook-ul trebuia să fie al lor, în cazul în care autoritățile s-ar fi întors, așa cum au făcut-o pe 10 august 2018, împotriva propriului popor”, a scris Răzvan Neagoe, pe Facebook.

×
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close