Antena 3 CNN Actualitate Social Avertisment: Un nou tip de fraudă online în România. În ultimele zile au fost semnalate numeroase cazuri

Avertisment: Un nou tip de fraudă online în România. În ultimele zile au fost semnalate numeroase cazuri

Atenţie, un nou tip de fraudă online face victime în rândul românilor. Noua înşelăciunedetermină oamenii să scoată bani din buzunar de teamă să nu ajungă la puşcărie.

Avertisment: Un nou tip de fraudă online în România. În ultimele zile au fost semnalate numeroase cazuri
Sursa foto: antena3.ro
de Alexandra Dima    |    08 Aug 2022   •   13:36

IGPR avertizează asupra unui nou tip de fraudă online, făcută de indivizi care își atribuie identitatea unor persoane din conducerea Europol, FBI sau a Poliției Române, prin care cer plata unor amenzi pentru a evita emiterea unor mandate de arestare.

În perioada 5-8 august 2022, Poliția Română a fost sesizată cu privire la existența mai multor cazuri de fraude online, prin transmiterea unor mesaje prin email, în care anumite persoanele și-ar fi atribuit identitatea unor lucrători cu funcții de conducere din cadrul Europol, Interpol, FBI sau Poliția Română.

Persoanele vătămate ar fi fost informate că fac obiectul unor presupuse proceduri judiciare, ca urmare a accesării unor site-uri, în care sunt prezentate acțiuni cu un caracter sexual explicit, cu minori.

Acestora li s-ar fi solicitat plata unor sume de bani, cu titlu de amendă penală, într-un termen scurt, pentru a evita demararea unei proceduri judiciare și emiterea unui mandat de arestare preventivă, pe numele destinatarului emailului.

„În situația în care primiți astfel de email-uri, nesolicitate, vă recomandăm să nu răspundeți, să nu accesați eventualele linkuri sau atașamente și să vă adresați celei mai apropiate unități de poliție sau online, pe portalul de petiții al Poliției Române”, arată IGPR.

×
Subiecte în articol: frauda online IGPR
Parteneri
Un criminal în serie va fi eliberat din închisoare
x close