Antena 3 CNN Actualitate Social Gabriela Firea, noi detalii despre pachetul social pregătit de PSD

Gabriela Firea, noi detalii despre pachetul social pregătit de PSD

Ministrul Familiei, Gabriela Firea, a oferit noi detalii despre pachetul social pregătit de PSD în sprijinul categoriilor vulnerabile de români.

Gabriela Firea, noi detalii despre pachetul social pregătit de PSD
Sursa foto: agerpres
de Dana Musceleanu    |    05 Apr 2022   •   15:55

Ministrul Muncii şi-aexprimat speranţa ca propunerile PSD pentru sprijinul românilor săraci să fie acceptate de întreaga coaliţie şi să devină proiecte de legi sau hotărâri de guvern cu aplicabilitate imediată. 

"Ne-am gândit în special la persoanele cele mai lovite în această perioadă, cele mai vulnerabile, adică familiile cu venituri mici, şi în această categorie intră persoanele în vârstă, persoanele cu dizabilităţi, cei care sunt în spitale şi au nevoie de o masă caldă de o valoare nutritivă superioară. La fel, pentru copiii care sunt în grija statului, la Centre de plasament sau la agenţii maternali.

De asemenea, tichetele de masă acordate angajaţilor, vor cunoaşte o creştere. Şi, de asemenea, transportatorii vor avea parte de sprijin." - a explicat Gabriela Firea într-o intervenţie în direct la Antena 3. 

Cu privire la momentul de aplicabilitate, ministrul şi-a exprimat speranţa că noile măsuri de sprijin să intre în vigoare cât mai rapid, pe durată cât mai mare de timp. 

"Ne-am dori să fie pe o perioadă ceva mai amplă, ca să se şi simtă de către aceste persoane care vor beneficia.", a spus ministrul.

De asemenea, Gabriela Firea a precizat că există banii necesari pentru măsurile propuse. 

"Niciodată nu venim cu o propunere fără să ne asigurăm că avem şi bani în buget. Ne-am fi dorit mai mult, dar aceasta este capabilitatea bugetului ca să nu intrăm într-un deficit excesiv", a explicat ministrul Familiei. 

×
Subiecte în articol: Gabriela Firea vouchere
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close