Antena 3 CNN Actualitate Social Gafă MAE? Ce spune consultantul Răzvan Pascu despre turista româncă depistată cu coronavirus în Creta

Gafă MAE? Ce spune consultantul Răzvan Pascu despre turista româncă depistată cu coronavirus în Creta

Răzvan Pascu atrage atenția asupra unei erori pe care Ministrul Afacerilor Externe a făcut-o cu privire la informațiile legate de prima turistă româncă infectată cu noul coronavirus în Creta. Potrivit consultantului în turism, se pare că o cursă charter spre Creta ar fi fost doar pe 1 iulie, nu pe 2 cum spune în comunicatul MAE.

Gafă MAE? Ce spune consultantul Răzvan Pascu despre turista româncă depistată cu coronavirus în Creta
de Maria Sabu    |    04 Iul 2020   •   22:30

”1. Am discutat acum cu proprietarii celor mai importanti tour-operatori de chartere din Romania: nu au avut charter spre Creta decat pe 1 Iulie, unde stim deja ca toti turistii au fost negativi. MAE precizeaza ca turista a ajuns pe 2 Iulie, deci din Romania putin probabil sa fi plecat.

2. In comunicatul MAE este fie o eroare, fie ceva care nu are legatura cu Romania. Scrie ca turista a fost intr-un charter care a zburat in Creta via Atena. Din Romania, insa, nu exista asa ceva.

3. Inclin sa cred ca romanca nu a venit in Creta din Romania, ci din alta tara UE. Chiar si din alta tara, in comunicatul MAE apare "cursa charter", ori nu poate fi o cursa charter, ci o cursa de linie, daca a fost cu escala la Atena. Deci, mai multa atentie la cuvinte intr-un comunicat oficial!

4. Cred ca pentru cateva sute de mii de romani care se gandesc anual la destinatia Grecia este util ca un comunicat de la MAE sa contina informatii precise despre subiectul comunicatului, dar si sa nu aiba erorile de genul celor prezentate la punctul 3.

Informatia esentiala este daca acea turista de nationalitate română a venit sau nu din Romania, pentru ca daca nu, atunci subiectul stirilor dispare.

Dintr-o informatie pe surse pe care o am de la 2 persoane, dintre care un operator din Grecia, turista depistata pozitiv are nationalitate română, insa a sosit in Grecia de pe o cursa din Germania.

Cred ca MAE ne-ar putea ajuta cu o informatie exacta in acest sens. Multumim anticipat!”, spune Răzvan Pascu pe contul personal de Facebook.

A fost confirmat primul turist român cu coronavirus în Grecia. Ce măsuri au luat autoritățile elene

×
Subiecte în articol: Răzvan Pascu MAE coronavirus
Parteneri
Cătălin Cîrstou, candidatul comun PSD-PNL în Bucureşti
x close