Antena 3 CNN Actualitate Social Hackerii au creat un virus care îi ajută să intre în orice casă unde există conexiune la internet

Hackerii au creat un virus care îi ajută să intre în orice casă unde există conexiune la internet

Hackerii au creat un virus care îi ajută să intre în orice casă unde există conexiune la internet
Sursa foto: foto: Pixabay.com
31 Ian 2018   •   20:47

Camerele de supraveghere instalate în case pentru a oferi siguranţă pot deschide uşile hoţilor. 

Hackerii au creat un virus cu ajutorul cărora controlează aparatele. Se răspândeşte atât de repede, încât experţii în securitate cibernetică abia reuşesc să ţină pasul cu piraţii cibernetici. În trei săptămâni, numărul camerelor atacate s-a mărit de aproape 4.000 de ori în toată Europa inclusiv la noi în ţară.

Hackerii au înroşit harta lumii. Fiecare punct înseamnă un atac al noului virus botezat "De-a v-ați ascunselea". Cu ajutorul lui, piraţii informatici pun mâna pe cele mai ascunse secrete ale noastre.

Hackerii ajung să scaneze milioane de adrese IP. Când găseşte dispozitivul pe care vrea să îl contamineze, încearcă sute de mii de combinaţii de parole până o găseşte pe cea bună. În acel moment devin stăpânii camerei de supraveghere, iar victima nu are cum să bănuiască nimic. Atacul cibernetic poate fi oprit doar prin deconectarea aparatului şi repornirea lui. Virusul se răspândeşte însă foarte rapid, informează un post de televiziune.

Pe 10 ianuarie infectase doar douăsprezece dispozitive. În două zile numărul acestora crescuse de 2.000 de ori. Iar în fiecare zi, piraţii cibernetici fac încă 2.500 de victime, astfel încât astăzi vorbim despre 50.000 de camere de supraveghere controlate de necunoscuţi.

×
Subiecte în articol: internet hackeri virusi camere supraveghere
Parteneri
Români blocaţi de 24 de ore pe aeroportul din Dubai
x close