Antena 3 CNN Actualitate Social Hrana oferită în exces, un pericol pentru sănătatea animalelor de companie. Alimentele care le fac cel mai mult rău

Hrana oferită în exces, un pericol pentru sănătatea animalelor de companie. Alimentele care le fac cel mai mult rău

Potrivit specialiștilor, chiar dacă este un gest de iubire, obiceiul de a le oferi animalelor de companie multă mâncare le poate pune serios sănătatea în pericol.

Hrana oferită în exces, un pericol pentru sănătatea animalelor de companie. Alimentele care le fac cel mai mult rău
Sursa foto: Profimedia
de Redacția Antena 3 CNN    |    01 Iul 2023   •   19:40

Atunci când vine vorba despre hrănirea animalelor, specialiștii recomandă ca stăpânii să respecte o măsură, mai puțin fiind mai bine pentru sănătatea prietenilor necuvântători.

Astfel, obiceiul de a răsplăti animalele cu mâncare bună se dovedește a fi greșit, dar și nociv, mai ales atunci când le oferim din preparatele noastre.

"În momentul în care dăm un produs mai gustos unui căţel, care câteva luni a fost obişnuit cu o dietă reprezentantă dintr-o hrană comercială, e clar că nu îl va tolera atât de bine.

Este gustos, animalului îi va plăcea, dar pe termen scurt, mediu şi chiar lung vor apărea efecte nedorite: crize digestive şi obezitate, cu toate bolile grave asociate acesteia.

Citește și: Ultima oră: Unde se ascund bikerii Hells Angels care au atacat patronul unui local din București

Animalul nostru de companie să fie deja hrănit înainte de a ne aşeza noi la masă. Să nu mai prezinte pentru el un interes masa noastră”, a spus conf. univ. dr. Mihai Mustaţă, de la spitalul veterinar al USV Iaşi.

În acest caz, specialiștii avertizează că cele mai întâlnite urgențe sunt reprezentate de tulburările digestive, provocate în urma excesului alimentar.

Veterinarii spun că este extrem de periculos să le oferim animalelor de companie carne crudă, struguri şi stafide, ouă crude sau oase de pasăre.

Totodată, este complet interzis să le oferim animalelor ciocolată, deoarece poate determina diaree, convulsii, infecţii sau probleme cardiace, potrivit adevarul.ro.

×
Subiecte în articol: animale de companie mancare
Parteneri
Tânăr dezbrăcat de jandarmi, pentru a fi verificat de droguri, în Mamaia
x close