Antena 3 Actualitate Social Lovitură pentru români! Firmele de taxi majorează tarifele. Cât va costa o călătorie

Lovitură pentru români! Firmele de taxi majorează tarifele. Cât va costa o călătorie

27 Sep 2017   •   14:28
Lovitură pentru români! Firmele de taxi majorează tarifele. Cât va costa o călătorie
Sursa foto: FOTO: Pixabay

Din cauza cheltuielilor tot mai mari, companiile de taxi din Capitală vor mări tarifele. Astfel, începând de luna viitoare, bucureștenii vor plăti pentru o călătorie cu taxiul cu circa 30 de bani mai mult, potrivit click.ro

Acest lucru se întâmplă după ce timp de opt ani de zile, firmele din București au practicat același tarif de 1,39 de lei pe kilometru.

Concurența acerbă din partea aplicațiilor car-sharing precum și UBER și Taxify, i-au determinat pe majoritatea patronilor să majoreze tariful.

Cele mai mari două companii de taxi din București, Speed și Cristaxi, vor face această mutare de la 1 octombrie.

Prima va crește tariful la 1,69 de lei/km, în vreme ce a doua va practica un tarif de 1,70 lei/km.

Unele companii au majorat deja costul călătoriei din toamna anului trecut. De exemplu, compania Meridian îi taxează pe bucureșteni cu două tarife distincte: 1,40 lei/km și 1,74 lei/km, cel de-al doilea tarif fiind practicat pe cele mai noi mașini aflate în dotarea firmei (Meridian Plus).

Speed Taxi are și o divizie de taxiuri de lux, formată din autoturisme Mercedes din clasele C, E și S. Tariful este 3,49 lei/km, iar clienții pot plăti călătoria cu cardul. 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close