Antena 3 CNN Actualitate Social Marcel Boloș: "Începe digitalizarea marilor servicii publice". Programul va costa peste două miliarde de euro

Marcel Boloș: "Începe digitalizarea marilor servicii publice". Programul va costa peste două miliarde de euro

Ministrul Marcel Boloș anunță că începe digitalizarea serviciilor din România prin intermediul unui program care costă peste două miliarde de euro.

Marcel Boloș: "Începe digitalizarea marilor servicii publice". Programul va costa peste două miliarde de euro
Sursa foto: hepta
de Ioana Mircea    |    29 Dec 2022   •   22:55

Comisia Europeană a aprobat programul care va aduce oficial transferul în piață a rezultatelor cercetării, a explicat ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene. Potrivit ministrului, programul va aduce finanțare pentru dezvoltarea de soluții tehnologice avansate pentru digitalizarea marilor servicii publice, cu impact direct asupra a aproximativ trei milioane de români.

Printre proiectele pe care le va aduce PCDIF se numără investiții pentru zona de robotică, automatizări industriale și IT, investiții în soluţii tehnologice de furnizare a energiei pe baza de hidrogen, investiții pentru utilizarea mai eficientă a resurselor de uraniu și investiții în tehnologiile viitorului (nanotehnologii, microelectronică, fotonică, materiale și tehnologii de fabricație avansate).

„A venit momentul în care putem spune oficial că începe era transferului în piaţă a rezultatelor cercetării. Odată cu aprobarea PCIDIF vom face un pas important spre consolidarea poziţiei competiţionale a economiei româneşti în context european şi, pe de altă parte, ne vom orienta resursele spre proiecte de interes strategice pentru România", a declarat Marcel Boloș, ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene.

Programul beneficiază de o alocare totală de 2.201.488.236 euro. Sprijinul financiar va fi direcționat către nevoile de dezvoltare din următoarele domenii: cercetare, dezvoltare și inovare în domeniile de specializare inteligentă identificate la nivel național prin mecanismul de descoperire antreprenorială în contextul Strategiei Naționale de Cercetare, Inovare și Specializare Inteligentă (1.179.153.791 euro), mediu de afaceri, respectiv IMM-uri, inclusiv pentru digitalizare prin Centrele de Inovare Digitală (275.162.680 euro) și digitalizare în beneficiul cetățenilor și mediului de afaceri (747.171.765 euro), potrivit Mediafax.

×
Subiecte în articol: Ioan Marcel Boloș digitalizare
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close