Antena 3 CNN Actualitate Social Medicul Tudor Ciuhodaru, după ce Andreea Bălan a suferit stop cardio-respirator în timpul nașterii: „Este un semnal de alarmă”

Medicul Tudor Ciuhodaru, după ce Andreea Bălan a suferit stop cardio-respirator în timpul nașterii: „Este un semnal de alarmă”

Medicul Tudor Ciuhodaru, după ce Andreea Bălan a suferit stop cardio-respirator în timpul nașterii: „Este un semnal de alarmă”
05 Mar 2019   •   17:20

Medicul Tudor Ciuhodaru a vorbit despre situația Andreei Bălan, care a făcut stop cardio-respirator în timpul operației de cezarină.

Medicul trage un semnal de alarmă referitor la cezariene, la care viitoarele mămici recurg din ce în ce mai des, în detrimentul nașterilor naturale.  

„Intervenția de cezariană rămâne o operație chirurgicală, iar orice operație are un grad de risc. Începând de la tehnică antestezica până la tehnică chirurgicală folosită. Pe de altă parte există și cauze suplimentare la un stop cardio-respirator la o gravidă și aici putem vorbi de dezlipire de placentă, de embolia cu lichid amiotic.

După orice stop cardio-respirator, mai ales la un pacient atât de tânăr, consider că este nevoie de o reevaluare generală a stării de sănătate, pentru a vedea consecințele după un astfel de eveniment. Presupun că intervenția s-a făcut rapid pentru că vorbim despre un pacient aflat în sala de operație, cu anestezist și chirurg lângă el, care pot să ofere tot tratamentul necesar. Este vorba și despre suport vital avansat pentru a obține o resuscitare în cele mai bune condiții.

Orice pacient care a suferit un stop cardio-respirator presupune o reevaluare complexă pentru că până una altă este un semnal de alarmă”, a declarat doctorul Tudor Ciuhodaru, pentru un post de televiziune. 

Citește și: Noi informaţii despre starea cântăreţei Andreea Bălan, care a intrat în stop cardio-respirator în timpul unei operaţii de cezariană

Citește și: Andreea Bălan a făcut stop cardio-respirator în timp ce năștea al doilea copil prin cezariană. Fetița artistei este în stare bună

 

×
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close