Antena 3 CNN Actualitate Social Ministrul Apărării: Soldatul mort în accident de Ziua Imnului va fi avansat post-mortem

Ministrul Apărării: Soldatul mort în accident de Ziua Imnului va fi avansat post-mortem

Ministrul Apărării: Soldatul mort în accident de Ziua Imnului va fi avansat post-mortem
Sursa foto: Foto: captura Antena 3
de M.Z.    |    05 Aug 2015   •   18:37

Plutonierul major Laurenţiu Mihai, decedat în accidentul rutier de Ziua Imnului, va fi avansat în grad post-mortem, a declarat, miercuri, ministrul Apărării, Mircea Duşa, la Antena 3.

 
"Familia lui Mihai Laurenţiu va primi toate drepturile prevăzute de lege", a asigurat ministrul Duşa, miercuri, într-o intervenţie telefonică la Antena 3.
 
Întrebat dacă va fi şi avansat în grad post-mortem, Mircea Duşa a asigurat că lucrul acesta se va întâmpla imediat după rezultatele anchetei.
 
"Imediat după primirea raportului voi dispune acest lucru", a asigurat ministrul Apărării, Mircea Duşa.
 
Ministrul Apărării Naţionale, Mircea Duşa, sesizat de reporterul Antena 3, a declanşat deja Corpul de Control pentru a face verificări. La final, raportul va fi trimis către Parchetul Militar. Potrivit lui Duşa, cel mai probabil rezultatele anchetei vor sosi mâine.

Anchetă la Ministerul Apărării, după moartea unui militar. Soldatul decedat fusese trimis în misiune fără documente

Viitorul unui copil de militar este frânt de un sistem. Delia are 4 ani şi este fiica lui Laurenţiu Mihai, plutonierul major decedat în autocarul care a făcut accident, pe 29 iulie, în Teiuş
 
Laurenţiu era în misiune în acel moment. Se întorcea din Oradea, spre Bucureşti, dar prezenţa lui acolo nu era justificată de niciun document. 
 
Militarul Laurenţiu Mihai fusese chemat, nejustificat, din concediu. Şi nu a fost avansat post-mortem. Avansarea nu este doar un titlu onorific, iar, lipsa ei, înjumătăţeşte drepturile urmaşilor. Ale soţiei şi-ale copilului. 

×
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close