Antena 3 CNN Actualitate Social Ministrul Muncii Lia Olguța Vasilescu, despre legea unitară a salarizării. De când vor crește salariile

Ministrul Muncii Lia Olguța Vasilescu, despre legea unitară a salarizării. De când vor crește salariile

Ministrul Muncii Lia Olguța Vasilescu, despre legea unitară a salarizării. De când vor crește salariile
30 Mar 2017   •   13:49

Ministrul Muncii, Olguţa Vasilescu, a declarat că legea salarizării unitare este la această oră într-o ultimă citire.

"Legea la ora actuala este într-o ultima citire. Ea este rodul mai multor randuri de discutii cu sindicatele. Am incercat sa respectam cat mai multe principii în noul proiect legislativ. Principiul muncii egale şi a salariului aferent, principiul ierarhiei. De exemplu, şeful institutiei nu avea si cel mai mare salariu. Am cercetat toata legislatia din 1974 până în prezent ca sa pricepem de unde s-a plecat", a declarat Olguţa Vasilescu la România TV.

„Programul de guvernare este foarte clar. Se vor majora salariile treptat până în următorii patru ani, iar media creşterilor va fi de 56%. Toate salariile vor creste cu un anume coeficient pe o perioada de patru ani. Am luat in calcul estimările Comisiei de Prognoză. Ştim cat va creste salariul minim pe economie. Acesta va creste cu 100 lei pe an. În 2018 salariul minim va ajunge la 1.550 de lei.”, a mai spus ministrul Muncii.

Ministrul a afirmat faptul că aceste creșteri vor avea loc de la 1 iulie 2017, însă cea mai mare creștere va avea loc abia anul viitor.

 

×
Subiecte în articol: Lia Olguţa Vasilescu Ministrul Muncii
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close