Antena 3 Actualitate Social Ministrul Transporturilor: Avem români care lucrează foarte bine la autostrăzi

Ministrul Transporturilor: Avem români care lucrează foarte bine la autostrăzi

07 Mar 2019   •   19:22
Ministrul Transporturilor: Avem români care lucrează foarte bine la autostrăzi

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, şi-a manifestat, joi, "frustrarea" faţă de faptul că există constructori care nu îşi termină lucrările de investiţii în infrastructura rutieră la timp sau care nu se mobilizează corespunzător.

"Eu, ca român, sunt frustrat, într-adevăr, pentru mai multe lucruri: pentru faptul că ne trezim cu tot felul de ONG-uri care inventează tot felul de probleme pe coridoarele de autostrăzi, sunt frustrat poate că mulţi antreprenori nu îşi termină lucrările la timp şi nu se mobilizează corespunzător. Sunt mândru că avem români care lucrează foarte bine la autostrăzi, dar toate lucrurile astea le vom clarifica în perioada următoare. Ştiţi foarte bine că şi prima dată am fost pe şantier, am reziliat contracte acolo unde antreprenorii, până să se apuce de lucru, îşi creau premisele să îşi facă plinul şi să ia bani nemunciţi de la bugetul de stat. Dacă mai văd un asemenea exemplu, cu siguranţă voi lua măsuri drastice şi voi rezilia contractele, indiferent de stadiile în care se află", a afirmat Cuc.

Ministrul a subliniat că, în momentul de faţă, "pe şantierele care sunt deschise în România pe autostrăzi, nu avem niciun fel de problemă administrativă". "Ei trebuie să lucreze. Bani sunt. Să lucreze!", a spus el.

Pe de altă parte, Răzvan Cuc a declarat că înţelege demersul omului de afaceri sucevean Ştefan Mandachi, care a construit primul metru de autostradă din zona Moldovei şi care a făcut apel la antreprenorii români să declanşeze vineri, 15 martie, la ora 15,00, o grevă de 15 minute, în semn de protest faţă de lipsa autostrăzilor în această regiune.

"Înţeleg demersul oricărui român, pentru că, într-adevăr, totul a ajuns la o limită şi lucrul acesta nu poate decât să ne impulsioneze şi mai mult ca să accelerăm proiectele, să modificăm legislaţia, astfel încât să facem proceduri mult mai simplificate şi ce avem în execuţie să terminăm conform termenelor asumate de către constructori şi ceea ce vom lansa nou să monitorizăm foarte atent ca să ne încadrăm în termenele contractuale. Deci, înţeleg demersul antreprenorului din Suceava", a mai spus Cuc, care a adăugat că, deşi se va afla vineri la Suceava, nu va merge să vadă lucrarea făcută de omul de afaceri. 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
x close