Antena 3 CNN Actualitate Social Misterul bubuiturii de la Iași se adâncește: „A fost produsă, probabil, de un meteorit”

Misterul bubuiturii de la Iași se adâncește: „A fost produsă, probabil, de un meteorit”

Misterul bubuiturii de la Iași se adâncește: „A fost produsă, probabil, de un meteorit”
Sursa foto: Foto: Pixabay.com
11 Iul 2019   •   10:47

Conf. dr. Silviu Gurlui consideră că zgomotul puternic care s-a auzit în tot Iaşul în urmă cu două zile a fost provocat de un meteorit căzut în partea de nord, nord-est a oraşului. O altă variantă ar fi un boom sonic produs de un avion militar.

Bubuitura care i-a neliniştit, marţi la amiază, pe ieşeni rămâne un mister. După ce autorităţile au exclus o explozie în împrejurimi, oamenii de ştiinţă încearcă să determine sursa zgomotului prea scurt ca să fie tunet şi prea puternic ca să fie o explozie fără urmă la sol.

Pentru că cei mai mulţi martori au susţinut că au vibrat ferestrele şi chiar pereţii clădirilor unde se aflau, am întrebat la Institutul Naţional de Fizica Pământului (INFP) dacă dispozitivele seismice au înregistrat o undă de şoc. „Am verificat informaţia dumneavoastră atât pe înregistrările seismice de la staţia din Iaşi, cât şi la staţiile din zona Moldovei. Din păcate, nu există pe înregistrările noastre nimic ce poate fi corelat cu evenimentul descris de dvs. În intervalul menţionat de dvs. nu au fost evenimente seismice în zonă“, a răspuns Alexandru Mărmureanu, cercetător în cadrul Reţelei Seismice Naţionale, pentru ziaruldeiasi.ro.

×
Subiecte în articol: meteorit
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close