Numărul românilor evacuaţi din zona calamitată de uraganul Irma a ajuns la 14

14 Sep 2017   •   19:21
Numărul românilor evacuaţi din zona calamitată de uraganul Irma a ajuns la 14 Foto: Pixabay.com

Celula de Criză a Ministerului Afacerilor Externe (MAE) a evacuat în ultimele două zile încă cinci cetăţeni români din zona calamitată de uraganul Irma, numărul românilor evacuaţi ajungând la 14. 

Potrivit unui comunicat al MAE transmis, joi, pentru evacuarea celor cinci români din zona calamitată, Celula de Criză împreună cu partenerii portughezi au organizat preluarea unei persoane de cetăţenie română din Guadelupa, care va ajunge la Lisabona în cursul zilei de joi. O echipă consulară a Ambasadei României la Lisabona este prezentă la aeroport pentru a acorda asistenţă consulară în vederea repatrierii. 

De asemenea, o persoană a părăsit, cu sprijinul Ambasadei României la Bogota şi autorităţilor columbiene, Insula Saint Martin, cu destinaţia finală Bogota. O echipă consulară din cadrul misiunii diplomatice române la Bogota a asistat cetăţeanul român la sosirea pe aeroportul din capitala Columbiei, oferindu-i întregul sprijin necesar. 

Un alt cetăţean român a fost evacuat în siguranţă în Insula Guadelupa cu un zbor militar organizat de autorităţile franceze. 

Membrii Celulei de Criză a MAE, în coordonare cu autorităţile spaniole, au realizat evacuarea a doi cetăţeni români de pe Insula Saint Martin, cu destinaţia Madrid. O echipă consulară din cadrul misiunii diplomatice de la Madrid i-a preluat cei 2 doi conaţionali şi le acordă asistenţa necesară pentru continuarea călătoriei spre România. 

MAE avertizează că, în continuare, comunicarea cu cetăţenii români aflaţi în zona calamitată se realizează cu deosebită dificultate. 

Sursă: Agerpres
Parteneri
x close