Antena 3 CNN Actualitate Social O absolventă de Automatică face bani din scrisul artistic cu mătura și pămătuful

O absolventă de Automatică face bani din scrisul artistic cu mătura și pămătuful

O absolventă de Automatică face bani din scrisul artistic cu mătura și pămătuful
Sursa foto: Foto: pixabay.com
04 Mai 2017   •   21:23

Cristina Mocan a absolvit facultatea de Automatică, însă nu s-a angajat în domeniul IT, potrivit profit.ro.

În 2013 a început să studieze în Italia, cu un artist caligraf, o tehnica a scrisului liber sau, mai bine zis, a scrisului artistic. Ulterior am început să lucreze singură, după ce doar pentru un modul intensiv de 40 de ore i-a plătit peste 1.500 de euro italianului. Ea crede că a meritat investiția, pentru că acest tip de scris e, de fapt, o exprimare plastică prin cuvinte, prin litere.

 

La acest tip de grafică se lucrează cu tot corpul și se folosesc ustensile mai neconvenționale, unele foarte mari, de genul măturilor și pămătufurilor.

Ea spune că pentru a învăța această artă contează cât ești de deschis să te lași să experimentezi ceva nou.

Scrisul, spune Cristina, este cea mai veche si mai la îndemână artă a omenirii, pe care toți am putea s-o cunoaștem și s-o folosim. Nu toți au, însă, curajul să creeze singuri și tocmai din acest motiv s-a gândit să ducă această artă și în casele oamenilor, prin decorațiunile interioare pe care le face.

Așa a apărut business-ul Grafissimi și, odată cu el, prima colecție de textile inscripționate a Cristinei, iar după asta intenționează să ajungă și la obiecte 3D, gen mobilier, mese, scaune, care să fie pictate, iar forma lor să poarte un mesaj. Ea spune că o pernă decorativă de bumbac 100% costă în jur de 200 de lei, iar un lampadar între 300 și 600 de lei. Cristina crede că se poate trăi dintr-un astfel de business, mai ales că nu prea are concurență pe piață.

×
Subiecte în articol: bani
Parteneri
Harta salariilor din România. Zonele unde angajații sunt plătiți cel mai bine
x close